De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Videoreview: nieuwe Huawei P Smart biedt veel voor weinig

Thomas Haenen
18 januari 2019, 19:11
2 min leestijd

De Huawei P Smart was één van de grote verrassingen van 2018. Weet het nieuwe model ons wederom te verrassen? In deze Huawei P Smart videoreview gaan we uitgebreid in op alle nieuwe features.

Huawei P Smart videoreview: budgetsmartphone besproken

Huawei’s nieuwste smartphone heeft een budgetprijsje, maar dat betekent niet dat het een toestel met beperkingen is. Sterker nog: deze Huawei P Smart heeft zowat alle features die je van een smartphone die twee, drie keer zo duur is zou verwachten. Het 6,2 inch-scherm vult bijna de hele voorkant, met slechts bovenin een kleine inkeping voor de 16 megapixel-selfiecamera. Achterop zit een dubbele camera van 13 en 2 megapixel, waarmee je ook fraaie portretfoto’s kunt maken.

Natuurlijk kent de P Smart ook wat gebreken. Snel opladen wordt bijvoorbeeld niet ondersteund, en Huawei’s Android-interface is niet moeders mooiste. Deze week vellen we in onze videoreview het eindoordeel: is de P Smart een ijzersterk totaalpakket, of doen schoonheidsfoutjes ‘m toch de das om?

Check de geschreven review

2018 was al een heel goed jaar voor gebruikers van goedkope Android-smartphones. Iedereen die graag voor een relatieve habbekrats goede hardware wil, heeft inmiddels flink wat toestellen uit te kiezen. De nieuwe Huawei P Smart weet zich echter aardig staande te houden in een veld vol betaalbare alternatieven. Qua kracht, camerawerk en accuduur staat Huawei ijzersterk.

Het gat met de concurrentie is echter een stuk minder groot dan vorig jaar. De smartphones van Nokia of Motorola zijn misschien wat minder krachtig, maar hebben wel weer andere sterke, onderscheidende pluspunten zoals de software. De Huawei P Smart (2019) is nog steeds één van de beste keuzes onder de budgetsmartphones, maar het bedrijf mag de komende maanden met één oog de concurrentie in de gaten te houden, of het raakt die kroon zo weer kwijt.

→ Lees meer in de volledige Huawei P Smart (2019) review

Op het YouTube-kanaal van Android Planet vind je reviews van de nieuwste smartphones, tips voor je toestel en verslag van alle grote evenementen. Abonneer je nu op, en blijf op de hoogte van onze video’s.

Bekijk meer video’s van Android Planet

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's