Video: zo ziet de Huawei P20 Lite er waarschijnlijk uit

Thomas Haenen
8 februari 2018, 12:24
2 min leestijd

Een video van de nog onaangekondigde Huawei P20 Lite is opgedoken. De beelden laten zien dat de smartphone een volledig nieuw design heeft, maar tegelijkertijd veel gelijkenissen vertoont met Apples iPhone X.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk de Huawei P20 Lite video

Te zien is dat het uiterlijk van de Huawei P20 Lite flink verschilt met dan van zijn voorganger, de P10 Lite. Het toestel heeft een groter, voorkantvullend scherm met slechts kleine randen aan de boven- en onderkant. Het filmpje is afkomstig van Tiger Mobiles, in samenwerking met beroepslekker OnLeaks.

Vooral opvallend is de uitsnede (de ‘notch’) aan de bovenkant, die er zit voor de speaker en dubbele frontcamera. Dit kennen we van de iPhone X, die over een vergelijkbaar design beschikt.

huawei p20 lite video

De gelijkenissen worden groter wanneer je de achterkant van het Huawei-toestel bekijkt. Daar zit een dubbele camera, die net als bij de iPhone X een stukje uitsteekt. Hoeveel megapixels de twee lenzen hebben is onbekend. In tegenstelling tot Apples toestel is de P20 Lite wel voorzien van een vingerafdrukscanner. Verder lijkt een usb-c-poort aanwezig te zijn; eerdere Lite-toestellen van Huawei hadden tot nu toe een inmiddels verouderde micro-usb-aansluiting.

Wat we nog meer weten

Eerder lekten al foto’s van de Huawei P20 Lite uit, die het design met de ‘notch’ boven het scherm bevestigen. Verder is er nog weinig over de smartphone bekend, behalve dat hij waarschijnlijk op 27 maart wordt onthuld. Op die dag vindt een evenement van Huawei plaats in Parijs, waar we hoogstwaarschijnlijk ook de P20 en grotere P20 Plus te zien krijgen.

De release van de P20-reeks vindt mogelijk plaats in april, al is dit nog niet door Huawei bevestigd. De P10 Lite, die de komende tijd nog door Huawei zal worden verkocht, verscheen vorig jaar in maart voor 349 euro. Vermoedelijk wordt de adviesprijs van het nieuwe model vergelijkbaar.

Blijf op de hoogte met de Android Planet-app of schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Lees het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu