Video: Huawei over de P20 Pro, 5G en kunstmatige intelligentie

Thomas Haenen
27 maart 2018, 19:11
2 min leestijd

Android Planet ging onlangs op bezoek bij Huawei, en sprak met topmensen van het bedrijf over de plannen voor de komende jaar. Van de Huawei P20 tot kunstmatige intelligentie: dit is wat je van ze kunt verwachten.

Lees verder na de advertentie.

Huawei P20 video-interview: de toekomst van Huawei

We bezochten onlangs bezocht de campus van Huawei in Shenzhen, waar inmiddels meer dan 30.000 mensen werkzaam zijn. Daar spraken we met verschillende medewerkers over de flinke groei in de afgelopen jaren. Vijf jaar geleden was het bedrijf onbekend bij Nederlandse consumenten, inmiddels zijn ze hier na Samsung en Apple het bestverkopende merk. De ambities van het bedrijf reiken echter verder. Huawei wil een voortrekkersrol innemen, op het gebied van 5G, cameratechnologie, kunstmatige intelligentie en meer.

Huawei P20 en Huawei's toekomst: alles over 5G, AI en de betere camera

Nederlandstalige ondertiteling is beschikbaar voor deze video. Schakel daarvoor de ingebouwde ondertiteling van YouTube aan, en kies voor ‘Nederlands’.

In een korte video lichten verschillende topmensen van het bedrijf Huawei’s plannen voor de komende vijf jaar toe. Zo ziet Walter Ji, het hoofd van Huawei’s West-Europese consumentendivisie, veel potentieel in 5G. “Alles is straks met elkaar verbonden,” aldus de topman. Ook van kunstmatige intelligentie wordt veel verwacht: smartphones worden slimmer en behulpzamer, zonder dat we daar zelf iets voor moeten doen.

Over de P20 en P20 Pro

We spraken ook over de Huawei P20 en Huawei P20 Pro, de nieuwe vlaggenschepen van het bedrijf. Ook die smartphones profiteren van kunstmatige intelligentie, vooral op cameragebied. Op de P20 Pro zitten maarliefst drie camera’s, en de AI helpt gebruikers om onder alle omstandigheden scherpe, mooie foto’s te maken. Zelfs amateurs moeten met deze toestellen ‘professionele’ foto’s kunnen maken, zo luidde het doel volgens Huawei-medewerkers.

De Huawei P20 is vanaf deze week al in Nederland te koop, tegen een adviesprijs van 649 euro. Op de Huawei P20 Pro, met een extra camera en een iets groter scherm, moet je nog wat langer wachten. Die smartphone verschijnt halverwege april in Nederland voor 899 euro. In onze prijsvergelijker vind je alle actuele prijzen en de beste deals.

Lees meer over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu