Videoreview: Huawei P30 Pro zoomt in op de beste smartphonecamera ooit

Thomas Haenen
11 april 2019, 14:56
2 min leestijd

De Huawei P30 Pro heeft misschien wel de meest indrukwekkende smartphonecamera die dit voorjaar verschijnt, dankzij een zeer geavanceerde zoomlens. In de Huawei P30 Pro videoreview vertellen we je er alles over.

Huawei P30 Pro videoreview: alles wat je moet weten

Huawei zet dit jaar alles op alles om de camera’s van zijn smartphones zo goed mogelijk te maken. De Huawei P30 Pro is uitgerust met liefst vier lenzen achterop. Naast een primaire camera van 40 megapixel en een groothoeklens van 20 megapixel zit nog een stevige zoomlens. Daarmee kun je 5x optisch inzoomen zonder kwaliteitsverlies in het beeld, en in combinatie met digitale zoom zelfs tot wel 50x het beeld dichterbij halen.

In de video van deze week vertellen we je er alles over. Vergeet je niet te abonneren op het Android Planet YouTube-kanaal, zodat je onze video’s als eerste kunt checken.

Lees onze Huawei P30 Pro review

Wil je meer weten, lees dan ook de tekstversie van onze Huawei P30 Pro review. “De Huawei P30 Pro doet heel veel goed en erg weinig fout,” zo schrijft Wouter. “De camera behoort zonder twijfel tot de beste van het moment, het toestel is lekker vlot in gebruik en de accuduur uitstekend. Ook het hele snelle opladen vinden we een groot pluspunt en de optische vingerafdrukscanner presteert verrassend goed.”

“Helemaal perfect is de P30 Pro zeker niet: de software blijft middelmatig, er is geen koptelefoonaansluiting en de speakers zijn slechts redelijk. Daar komt bij dat je voor alle pluspunten wel de hoofdprijs betaalt: 999 euro. Veel mensen zullen dat echt te veel vinden en mogelijk eerder voor de ‘normale’ P30 kiezen. Wel is het zo dat Huawei-telefoons doorgaans snel in prijs dalen en daarom kun je misschien beter eventjes wachten totdat het toestel in huis haalt. Koop je de P30 Pro wél nu, dan haal je echter een uitstekende smartphone in huis.”

Huawei P30 Pro kopen?

Heb je na het kijken van de videoreview zelf interesse in het toestel? Via onze prijsvergelijker helpen we je de beste aanbiedingen te vinden. Zo heeft de losse Huawei P30 Pro een adviesprijs van 999 euro, maar bij sommige webwinkels kun je hem al voor minder vinden. Tevens kun je de Huawei P30 Pro met abonnement kopen bij alle grote providers. Voor iets minder geld haal je de Huawei P30 in huis.

Huawei P30 Pro

Huawei P30 Pro prijzen vergelijken

Bekijk product

Los refurbished

€ 353,99

Bekijken

Lees het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's