Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Huawei P40 Pro videoreview: topcamera’s kunnen Google-loze smartphone niet redden

Wouter Nijsen
10 april 2020, 15:17
1 min leestijd

De Huawei P40 Pro had één van de beste smartphones van 2020 kunnen zijn, maar toch kun je de smartphone beter links laten liggen. Hoe zit dat precies? In deze videoreview vertellen we je er alles over!

Kijk de Huawei P40 Pro videoreview

Met de P30 Pro wist Huawei vorig jaar hoge ogen te gooien. De smartphone had uitstekende camera’s, snelle hardware, een goede accuduur en fraai design. De nieuwe Huawei P40 Pro heeft dit allemaal ook, maar is toch lang niet zo aantrekkelijk als zijn voorganger.

Dit komt door twee zaken: het gebrek aan Google-apps en de oplossing die Huawei hiervoor heeft verzonnen. Zonder Google-diensten voelt de P40 Pro als een incomplete smartphone, en Huawei’s eigen AppGallery (de vervanger van de Play Store) is simpelweg nog niet zo goed. Daardoor is het een enorm gedoe om je apps te downloaden, installeren en updaten.

Dat is jammer, want de Huawei P40 Pro is – op de software na – in alles een topsmartphone. In de videoreview hierboven bespreken we de telefoon met je, en laten we zien wat ‘ie allemaal in huis heeft, ook op cameragebied.

Volg Android Planet op YouTube!

In bovenstaande videoreview nemen we alle ins en outs van de Huawei P40 Pro met je door. Abonneer je ook even op het Android Planet YouTube-kanaal, zodat je onze video’s als eerste ziet. Iedere week delen we nieuwe reviews, tips en koopadvies over de populairste Android-smartphones.

Binnenkort lees je op Android Planet de geschreven review van de Huawei P40 Pro, waarin we belangrijke plus- en minpunten uitgebreid bespreken. Houd ons in de gaten via de website en Android Planet-app of schrijf je in voor de dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief!

Het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu