iPhone-gebruikers lyrisch over Android (als ze denken dat het iOS 9 is)

Redactie
5 augustus 2015, 13:55
1 min leestijd

iPhone-gebruikers zijn lyrisch over Android als ze denken dat ze voor de eerste keer iOS 9 zien. Zelfs een zelfbenoemde “Samsung-fanboy” ziet niet in dat iOS  eigenlijk heel erg op Android lijkt. Ouch.

Lees verder na de advertentie.

De heren van het YouTube-videokanaal  Dit Is Normaal hebben een geintje uitgehaald met mensen die rondom de Apple Store in Amsterdam lopen. Ze laten een ‘iPhone 6 met Android’ zien, en vertellen mensen dat ze een bètaversie van iOS 9 hebben. Dan komt de grote vraag: wat vinden iPhone-gebruikers ervan? De reacties zijn overweldigend positief: “Het ziet er weer wat simpeler uit”, “Leuke icoontjes voor de apps” en “Ik vind het heel vet dat je als je op een website zit ook je muziek kan beheren met zo’n widget”.

iPhone-gebruikers lyrisch over Android

Op de vraag waarom ‘iOS 9’ beter is dan Android, antwoordt een meisje: “Ja ik weet niet, Apple is gewoon chill.” Een ander meisje merkt op dat het nieuwe besturingssysteem “iets gelikter en mooier eruitziet”, een jongen vindt ‘iOS 9’ “veel sneller en soepeler werken”. Er is ook één lichtpuntje: een Android-gebruiker zegt dat het nieuwe besturingssysteem van Apple wel verdacht veel op Android lijkt: “Dit is precies wat wij nu al hebben.”

android-ios9

Vermoedelijk hebben de jongens van Dit Is Normaal de iPhone 6 gejailbreakt en een Android-thema geïnstalleerd – en dus niet Android daadwerkelijk op een iPhone geïnstalleerd. Daarmee oogt de smartphone als een Android-toestel, maar draait ‘ie nog steeds op iOS. Het thema biedt, net als iOS 8, wel widgets; zoals de zoekbalk van Google of de widget om muziek te beheren.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu