Teardown: LG G5 is meer plastic dan metaal

Wouter Nijsen
1 april 2016, 14:19
2 min leestijd

Naast het modulaire design is ook de metalen behuizing een belangrijke feature van de LG G5. Een teardown laat zien dat de smartphone toch niet zo metaal is als LG doet geloven.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk de LG G5 teardown

In een bijna vijf minuten durende video haalt de YouTuber JerryRigEverything de LG G5 uit elkaar. Het scherm is relatief makkelijk van de metalen behuizing te verwijderen, waarbij de videomaker wel voorzichtig moet zijn om het lcd-paneel niet te beschadigen. Wanneer vervolgens een mesje over de achterkant wordt gehaald, laat een plastic laagje los. Daarna  is pas het metaal zichtbaar.

LG G5 teardown

Daarmee  lijkt het erop dat de LG G5 niet volledig  van metaal is gemaakt. De interne behuizing is wel van aluminium, maar het gedeelte dat de gebruikers met zijn handen vasthoudt is gemaakt  van plastic. JerryRigEverything merkt ook op dat de G5 opvallend licht is voor een metalen smartphone. Het verschil met bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S7 (159 gram vs 152 gram) en HTC One M9 (159 gram vs 157 gram) is echter minimaal, waardoor deze opmerking weinig hout snijdt.

Meer over de LG G5

De LG G5 werd tijdens het Mobile World Congress aangekondigd en verschijnt binnenkort in de Benelux. Het toestel is voorzien van een 5,3 inch-scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Onder de motorkap vinden we een Snapdragon 820-chip, 4GB RAM en 32GB aan opslagruimte. Foto`s maakt de LG G5 met de 16 megapixel-camera aan de achterkant, terwijl je selfies schiet met een 8 megapixel-frontcamera. Standaard draait de smartphone op Android 6.0 (Marshmallow).

De meest onderscheidende feature van de LG G5 is het modulaire design. Het is mogelijk om de sleuf aan de onderkant van het toestel te verwijderen, om bijvoorbeeld de accu te vervangen of een hardwaremodule te plaatsen. Een voorbeeld van zo`n module  is de Cam Plus, die fysieke cameraknoppen aan het toestel toevoegt en meer grip geeft.

Lees het laatste nieuws over LG

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu