Android Lollipop is op heel veel verschillende punten veranderd, maar één van de grootste veranderingen zijn de nieuwe animaties die het besturingssysteem compleet anders laten aanvoelen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Bovenstaande video laat al deze nieuwe Lollipop animaties in slowmotion zien, waarmee je een idee krijgt hoe natuurlijk en logisch de animaties ogen. Enorm veel verschillende animaties worden in de video behandeld, van de animaties voor het openen van Google Now tot het het wisselen tussen instellingen.

Over Material Design en de nieuwe Lollipop animaties

materialdesign-3“Ik wilde een interface ontwikkelen die zo simpel en herkenbaar is als papier, maar door aanrakingen van de gebruiker zijn vorm kan veranderen”, aldus Google-designer Matias Duarte over Lollipop en het bijbehorende Material Design. “Dat was het idee voor Material Design. De materialen die we dagelijks gebruiken opnieuw voor het touchscreen innoveren.”

Daarmee behandelt Google de beelden op het touchscreen als `echte dingen`, materialen die je kunt aanpassen, weggooien en weer tevoorschijn kunt halen. Net alsof je aan een bureau vol papieren en andere frutsels werkt. “We willen animaties limiteren om meer diepte te creëren, zoals we die kennen vanuit het normale leven. De animaties moeten net genoeg zijn om aan te geven waar iets vandaan komt en waar het weer heen gaat”, aldus Duarte.

Laatste nieuws over Android Lollipop

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.