De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Deze video laat zien hoe mooi de animaties in Lollipop zijn

Redactie
24 februari 2015, 14:57
1 min leestijd

Android Lollipop is op heel veel verschillende punten veranderd, maar één van de grootste veranderingen zijn de nieuwe animaties die het besturingssysteem compleet anders laten aanvoelen.

Lees verder na de advertentie.

Bovenstaande video laat al deze nieuwe Lollipop animaties in slowmotion zien, waarmee je een idee krijgt hoe natuurlijk en logisch de animaties ogen. Enorm veel verschillende animaties worden in de video behandeld, van de animaties voor het openen van Google Now tot het het wisselen tussen instellingen.

Over Material Design en de nieuwe Lollipop animaties

materialdesign-3

“Ik wilde een interface ontwikkelen die zo simpel en herkenbaar is als papier, maar door aanrakingen van de gebruiker zijn vorm kan veranderen”, aldus Google-designer Matias Duarte over Lollipop en het bijbehorende Material Design. “Dat was het idee voor Material Design. De materialen die we dagelijks gebruiken opnieuw voor het touchscreen innoveren.”

Daarmee behandelt Google de beelden op het touchscreen als `echte dingen`, materialen die je kunt aanpassen, weggooien en weer tevoorschijn kunt halen. Net alsof je aan een bureau vol papieren en andere frutsels werkt. “We willen animaties limiteren om meer diepte te creëren, zoals we die kennen vanuit het normale leven. De animaties moeten net genoeg zijn om aan te geven waar iets vandaan komt en waar het weer heen gaat”, aldus Duarte.

Laatste nieuws over Android Lollipop

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu