De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Video: de Macintosh II interface op Android Wear

Gijs Ettes
8 mei 2015, 16:55
1 min leestijd

Dat Android Wear een veelzijdig platform is, bewijst de 16-jarige ontwikkelaar Corbin Davenport. Al eerder liet hij Windows 95 op een smartwatch draaien en in een nieuwe video toont hij een emulatie van de Macintosh II op Android Wear.

Lees verder na de advertentie.

De verrassende mogelijkheden van  Android Wear

In bovenstaande video wordt gebruikgemaakt van de Mini VMAC II-emulator om System 6 – het besturingssysteem van de Macintosh II uit 1987 – te laten draaien op een Samsung Gear Live. De bediening van het besturingssysteem is op zijn zachtst gezegd een uitdaging, aangezien interface-elementen behoorlijk klein zijn, net als het scherm van de smartwatch (1,63 inch, 320 bij 320 pixels). Toch draait het OS behoorlijk soepel op Android Wear.

Minecraft PE on Android Wear

Davenport heeft nog meer video’s gemaakt waarin hij de mogelijkheden van Googles besturingssysteem voor wearables ontdekt. Zo kreeg hij eerder al Grand Theft Auto 3, Monument Valley en diverse video’s werkend op Android Wear. Ook Minecraft (zie hierboven) is min of meer speelbaar op een smartwatch. Meer video’s van de jonge ontwikkelaar vind je op deze pagina.

Het laatste nieuws over Android Wear

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu