Dat Android Wear een veelzijdig platform is, bewijst de 16-jarige ontwikkelaar Corbin Davenport. Al eerder liet hij Windows 95 op een smartwatch draaien en in een nieuwe video toont hij een emulatie van de Macintosh II op Android Wear.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

De verrassende mogelijkheden van  Android Wear

In bovenstaande video wordt gebruikgemaakt van de Mini VMAC II-emulator om System 6 – het besturingssysteem van de Macintosh II uit 1987 – te laten draaien op een Samsung Gear Live. De bediening van het besturingssysteem is op zijn zachtst gezegd een uitdaging, aangezien interface-elementen behoorlijk klein zijn, net als het scherm van de smartwatch (1,63 inch, 320 bij 320 pixels). Toch draait het OS behoorlijk soepel op Android Wear.

Davenport heeft nog meer video’s gemaakt waarin hij de mogelijkheden van Googles besturingssysteem voor wearables ontdekt. Zo kreeg hij eerder al Grand Theft Auto 3, Monument Valley en diverse video’s werkend op Android Wear. Ook Minecraft (zie hierboven) is min of meer speelbaar op een smartwatch. Meer video’s van de jonge ontwikkelaar vind je op deze pagina.

Het laatste nieuws over Android Wear

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.