Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Videoreview: Motorola Moto G7 Plus is betaalbaar de beste

Thomas Haenen
5 april 2019, 19:24
2 min leestijd

De Motorola Moto G7 Plus heeft een groot scherm, dubbele camera en een accu die je razendsnel op kan laden. Hoe dat bevalt, ontdek je in deze Motorola Moto G7 Plus videoreview.

Check onze Motorola Moto G7 Plus videoreview

Nog niet zo heel lang geleden zagen goedkope smartphones er belabberd uit. Het waren dikke telefoons met slechte schermen, die je eigenlijk alleen moest kiezen als je geld tekort kwam. Apps liepen traag, de camera was dramatisch en op extra features als een vingerafdrukscanner hoefde je niet te rekenen.

In een paar jaar tijd is er gelukkig veel veranderd. Dit voorjaar heeft Motorola een nieuwe budgetsmartphone uitgebracht, de Moto G7 Plus. Qua design alleen al is deze Moto nauwelijks te onderscheiden van de allerduurste smartphones. Hij is dun, licht en heeft een gebogen achterkant. Die is van aluminium, maar voelt bijna als metaal: net zo stevig.

In de video van deze week vertellen we je er alles over. Vergeet je niet te abonneren op het Android Planet YouTube-kanaal, zodat je onze video’s als eerste kunt checken.

Motorola Moto G7 Plus review: betaalbaar de beste

Meer over de Moto G7 Plus

Wil je meer weten, lees dan ook de tekstversie van onze Motorola Moto G7 Plus review. “De Motorola Moto G7 Plus is geen hele vernieuwende smartphone, en toch weer wel. Het toestel biedt vooral functies die je in deze prijsklasse bijna niet vindt,” schrijft Wouter. “Denk bijvoorbeeld aan een camera met optische beeldstabilisatie, een functie die in dit geval echt zorgt voor betere foto’s. Maar ook het supersnel laden met 27 Watt is indrukwekkend. Daarnaast heeft de G7 Plus gewoon vlotte hardware, een mooi design en goed scherm.”

“Toch is er nog wel wat werk aan de winkel voor Motorola, en dat heeft vooral te maken met de software. Hoewel de kale versie van Android fijn is en de toevoegingen van de fabrikant doorgaans nuttig zijn, loopt het updatebeleid achter. Beveiligingspatches verschijnen sporadisch en grote Android-updates laten lang op zich wachten. Motorola vindt de hardware duidelijk belangrijker dan de software, en kiest volgend jaar hopelijk voor iets meer balans. Maar als je op dit moment een nieuwe smartphone zoekt en zo’n 300 euro te besteden hebt, dan is dit verreweg je beste optie.”

Motorola Moto G7 Plus kopen

Ben je na het kijken van deze review enthousiast geworden en wil je de smartphone aanschaffen? De losse Moto G7 Plus heeft een adviesprijs van 299 euro en is zowel los als in combinatie met een abonnement verkrijgbaar. Check onze prijsvergelijker voor de beste deals.

Lees meer over Motorola

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu