Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Video: Lenovo bekritiseert Apple in Moto Z-reclame

Erwin Vogelaar
30 oktober 2016, 19:16
2 min leestijd

In de nieuwste Moto Z-reclame opent Lenovo weinig subtiel weer de aanval op Apple. iPhones zouden niet innovatief genoeg meer zijn.

Lees verder na de advertentie.

MotoZ-reclame

Er zijn veel verschillende manieren waarop Lenovo de Moto Z kan aanprijzen in reclames. Het bedrijf kiest er echter voor om het toestel te vergelijken met de iPhone van Apple en dat is wellicht niet het beste idee. In de nieuwste reclame stelt Lenovo dat smartphones in 2007 nieuw en spannend waren. Hiermee haalt het bedrijf de onthulling van de eerste iPhone aan. In de video is dit te zien qua aankleding van de keynote en de doosjes van de smartphones. Maar, zegt Lenovo verder, sinds toen is er eigenlijk maar weinig veranderd.

“Roségoud is een kleur, niet een idee.” Lenovo stelt dat Apple sinds de start niet meer innoveert en alleen maar de camera wat verbetert. De modules van Lenovo, de MotoMods, moeten nu wel het verschil gaan maken. Met deze modules krijgt de Moto Z een betere speaker, beamer of een camera met tienmaal optische zoom. “Heeft Lenovo de slimste smartphone ooit gemaakt?”, vraagt het bedrijf zich af aan het eind van de reclame. Of dat zo is kunnen we uiteraard pas zeggen als we het toestel getest hebben.

Apple

Apple krijgt inderdaad de laatste tijd veel kritiek dat er weinig geïnnoveerd wordt met de iPhone. De verkoopaantallen van de iPhone 7 zijn echter weer vrij behoorlijk en losse modules zijn voorlopig nog geen groot succes. Eerder deed Lenovo het volgens ons beter met deze leuke reclames voor de MotoMods, waar de kracht van de modules wordt benadrukt met humoristische filmpjes. Het is echter niet de eerste keer dat Apple als doelwit wordt gekozen, want afgelopen december kwam Moto USA met onderstaande video.

https://www.youtube.com/watch?v=hQcIzfdm8U4

Zijn modules toch de innovatie die smartphones nodig hebben? Wat denk jij? Laat het vooral even weten in de reacties!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu