Tipvideo: zo verander je de naam van je Android-smartphone

Colin Baak
4 februari 2022, 15:11
2 min leestijd
YouTube video player

De naam van je smartphone bestaat standaard veelal uit wat onsamenhangende letters en cijfers. Veel leuker is het om je telefoon een eigen naam te geven, want die zie je stiekem nog best vaak. Hoe dat werkt, bekijk je in onze nieuwste video.

Lees verder na de advertentie.

Video: naam Android-smartphone veranderen

Heb je een iPhone, dan is het simpel, want je toestel heet ‘iPhone van’ gevolgd door je naam. Bij Android is het een heel ander verhaal. Daar kiezen fabrikanten vaak voor een weinig zeggend modelnummer. Gebruik je je smartphone als hotspot dan zie je bijvoorbeeld ‘SM-G998’ in beeld. Daarom is het natuurlijk veel leuker om zelf een naam te kiezen en in onderstaande video legt Colin aan je uit hoe dat werkt.

Tip: zo verander je de naam van je smartphone

Gebruik bijvoorbeeld (een deel van) je naam, je initialen of een leuke combinatie van woorden. Ook als je bestanden stuurt via bluetooth of als je toestel aan de computer hangt zie je die naam. Al met al zie je die dus stiekem nog best vaak. Lees je liever? Check dan natuurlijk onderstaande geschreven tip.

Tip: zo verander je de naam van je Android-smartphone

Volg Android Planet op YouTube

Elke week maken we eigen video’s in onze studio of natuurlijk op locatie. Naast tips, verschijnen er ook regelmatig reviews van de nieuwste smartphones en andere producten. Voor onze maandthema’s maken we video’s van grotere onderwerpen zoals Android Auto, 5G of wearables.

Al met al vind je dus allerlei toffe content op ons YouTube-kanaal en is even abonneren een slim idee. Zet ook direct even het belletje aan, want zo krijg je automatisch een berichtje als er een nieuwe video online staat. Zelf een idee voor een video? Drop het dan even in de reacties of mail ons natuurlijk direct even op redactie@androidplanet.nl.

Kijk de nieuwste video’s van Android Planet:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu