De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Video: nieuwe Nexus 6P breekt in vier seconden

Redactie
4 november 2015, 13:00
2 min leestijd

Dat  de Nexus 6P breekt, is wel duidelijk geworden  uit de video’s van YouTuber JerryRigEverything.  Bij normaal gebruik zou de telefoon echter van voldoende kwaliteit moeten zijn om de grootste klappen op te vangen.

Lees verder na de advertentie.

Nexus 6P bendgate

Vorige week publiceerde YouTuber JerryRigEverything een video waarin te zien was hoe zijn Nexus 6P breekt, nadat hij de telefoon had onderworpen aan onder meer een vuurproef. Een Nexus 6P bendgate hing in de lucht.

Een hoop mensen waren er echter van overtuigd dat de nieuwe metalen Nexus van Huawei alleen brak vanwege de andere testen die Jerry er al mee gedaan had, waardoor onder meer het scherm al gebroken en dus verzwakt was. Jerry besloot daarom een nieuwe 6P te halen en ook deze aan een buigtest te onderwerpen.

Normaal gebruik

Wat blijkt, ook bij de tweede test buigt de telefoon. Na vier seconden breekt de Nexus 6P zelfs helemaal door. En dat lukt Jerry  ook nog eens verrassend makkelijk. Volgens de YouTube-tester komt dit onder meer doordat het scherm niet stevig genoeg op de behuizing is gelijmd. Het metalen frame is niet vastgezet aan de chassis van de Nexus 6P, waardoor deze geen extra versteviging biedt. De echte zwakke plek is echter de uitsnede van de aan/uit-knop, die niet voorzien is van een extra vorm van versteviging. Zo komt het dat de telefoon op dit punt al snel zwicht onder de druk die erop wordt uitgevoerd.

nexus 6p breekt

Zolang je de telefoon op een normale manier gebruikt, is het echter nauwelijks mogelijk dat de Nexus 6P zomaar in tweeën breekt. Verder ken ik niemand die per ongeluk zijn telefoon in het vuur legt, dus ook dat moet geen invloed uitoefenen op de duurzaamheid van jouw telefoon.

Dit alles neemt  niet weg dat je voor de prijs van 649 euro mag verwachten dat Huawei en Google een degelijk toestel afleveren, dat niet in twee  seconden buigt en in vier seconden doormidden is gebroken.

Lees het laatste nieuws over de Nexus 6P

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu