Bekijk de 157 nieuwe emoji die dit jaar naar jouw smartphone komen

Thomas Haenen
8 februari 2018, 15:25
1 min leestijd

Dit zijn ze: de definitieve emoji 11.0-lijst met 157 nieuwe gezichtjes, figuurtjes en voorwerpen die dit jaar nog naar je Android-smartphone of tablet komen. Deze video vat ze samen.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe emoji 2018 onthuld

Omdat er maar liefst 157 nieuwe emoji op ons staan te wachten, krijgt bijna iedere categorie er weer een aantal nieuwe bij. Dit jaar voeren superhelden de boventoon, samen met mensen met rood haar.

De definitieve lijst werd gedeeld door Emojipedia, dat een video maakte om de nieuwe toevoegingen alvast voor te stellen. Vervolgens is het aan fabrikanten en ontwikkelaars om de emoji aan hun software toe te voegen. Dat gebeurt waarschijnlijk in de tweede helft van 2018. Zo zal de opvolger van Android 8.0 straks de nieuwe emoji hebben.

Naast nieuwe figuurtjes als een rol toiletpapier, piratenvlag en mannen en vrouwen met rood haar, verandert er ook iets voor een aantal bestaande emoji. Deze kunnen bij de volgende update namelijk worden omgedraaid, wat het makkelijker moet maken om een emoji op de juiste manier in te zetten. Hierdoor kun je bijvoorbeeld kiezen of de marathonloper naar links of rechts rent, of welke kant het uiteinde van een geweer of pizzapunt op staat.

Wildgroei aan emoji

Inmiddels heb je de keuze uit meer dan duizend verschillende emoji. Welke nieuwe emoji er toegevoegd worden, bepaalt het Unicode Consortium. Deze organisatie kiest jaarlijks tientallen nieuwe emoji, die vervolgens door andere bedrijven worden overgenomen.

Het aantal groeit echter jaarlijks zo hard, dat sommige experts zich afvragen of de nieuwe emoji nog wel waardevolle toevoegingen zijn. Android Planet sprak onlangs met een emoji-expert over deze wildgroei.

Blijf op de hoogte met de Android Planet-app of schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu