‘Nieuwe Sony-toestellen volledig te zien in korte video’

Gijs Ettes
31 augustus 2015, 8:05
2 min leestijd

Enkele dagen geleden doken er al persrenders van de Sony Xperia Z5 op en nu is het toestel ook kort in een video te zien. Het filmpje van de Franse site Clubic geeft een goede indruk van het design van de Z5 en de vingerafdrukscanner.

Lees verder na de advertentie.

‘Sony-toestellen krijgen Snapdragon 810-chip’

Sony gaat de Xperia Z5 naar verwachting op de Berlijnse IFA (4-9 september) officieel uit de doeken doen, samen met een compacter (Xperia Z5 Compact) en een duurder model (Xperia Z5 Premium) dat naar verluidt over een 4K-scherm met 3840 bij 2160 pixels beschikt. De smartphones zouden qua ontwerp op elkaar lijken, al wijken ze af op het gebied van schermgrootte en resolutie.

Zo doet de Xperia Z5 Compact het met een 720p-scherm van 4,6 inch, terwijl de normale Z5 en Z5 Premium respectievelijk beschikken over een 5,2 inch-scherm (1080p) en 5,5 inch-scherm (4K). Het display van de Premium heeft maar liefst 800 pixels per inch, wat bij het bekijken van vr-content moet zorgen voor een hoge resolutie. Tijdens normaal gebruik zul je van de extreem hoge resolutie niet zoveel merken.

sony-toestellen xperia z5

Verder lijkt het erop dat alle toestellen voorzien zijn van  een vingerafdrukscanner aan de zijkant, een vernieuwde 23 megapixel-camera en een Snapdragon 810-chip van Qualcomm. Mocht Sony voor laatstgenoemde kiezen, dan is het te hopen dat deze niet zoveel problemen veroorzaakt als bij de Xperia Z3+. Dat toestel wordt bij gebruik van bijvoorbeeld de camera of het spelen van games enorm heet, wat soms tot vastlopers leidt. Ook andere toestellen met dezelfde chip, zoals de HTC One M9, kampen met oververhittingsproblemen.

Wanneer de Xperia Z5 Premium, Xperia Z5 en Xperia Z5 Compact in Europa verschijnen, is nog niet bekend. Wel lijkt het erop dat de nieuwe Sony-toestellen in drie verschillende kleuren beschikbaar komen (goud, wit en turquoise), met een  Xperia-logo aan de rechter zijkant.

Het laatste nieuws over Sony

Bron: Xperia Blog
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu