De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Video: Nokia 3 overleeft buigtest in stevigheidsproef

Thomas Haenen
25 augustus 2017, 12:24
2 min leestijd

Als er één merk is dat wordt geassocieerd met stevigheid, dan is het Nokia. Maar zijn nieuwe smartphones als de Nokia 3 net zo onverwoestbaar als de oude 3310? Deze video geeft antwoord.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk de Nokia 3 video

Nokia maakte deze zomer zijn terugkeer op de mobiele markt. HMD Global, dat de Nokia-merknaam heeft overgenomen van Microsoft, introduceerde deze zomer een drietal voordelige Android-smartphones. De Finse fabrikant stond in het verleden bekend om zijn aantrekkelijke prijs-kwaliteitsverhouding, en de Nokia 3, Nokia 5 en Nokia 6 laten zien dat het dat nog niet verleerd is. Alle smartphones bieden goede hardware en een mooi design voor relatief weinig geld.

Nokia 3 stevigheidstest

Bij Nokia hoort echter niet alleen een lage prijs, maar ook een stevig design. De Finnen staan bekend om het produceren van onverwoestbare smartphones. Op het internet vind je talloze verhalen over de Nokia 3310, één van de populairste mobiele telefoons aller tijden. Het mobieltje zou een val van flatgebouwen, een uur in de wasmachine en zelfs steekaanvallen prima overleven. Nokia claimt dat zijn nieuwe smartphones nog altijd stevig zijn. In bovenstaande video zien we de YouTuber JerryRigEverything de Nokia 3 daarom aan een stevigheidstest onderwerpen.

Buigen is prima, krassen lastig

Een krastest op het scherm laat zien dat het Gorilla Glass aardig beschermt tegen de meeste krassen. Wel is de microfoon bovenaan relatief makkelijk los te peuteren. De video waarschuwt dat deze na intensief gebruik vanzelf los kan komen. In de praktijk komt het niet zomaar voor, maar volledige bescherming heb je hier niet.

Ook achterop komt de YouTuber al gauw een pijnpunt tegen. De 8 megapixel-camera heeft slechts een plastic bescherming en is dus behoorlijk krasgevoelig. Stop je het toestel bijvoorbeeld in dezelfde broekzak of handtas als je sleutels of andere scherpe voorwerpen, dan heb je binnen mum van tijd met krassen te maken. De Nokia 3 is natuurlijk een vrij goedkoop toestel, maar andere fabrikanten kiezen ervoor om beide camera’s met steviger glas te beschermen.

Hoewel de video niet helemaal te spreken is over de rest van de achterkant, valt de metalen rand wel in de smaak. Die is zeer moeilijk te beschadigen, zo merkt de maker op. Ook een flinke buigtest zorgt voor geen enkel probleem. Qua stevigheid lijkt de Nokia 3 zeker in de smaak te vallen, al is de camera achterop wellicht niet zo onverwoestbaar als we graag zien.

Lees het laatste nieuws over Nokia

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu