Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Video: Nokia 7 Plus blijkt moeilijk kapot te krijgen in duurtest

Thomas Haenen
6 juni 2018, 12:32
2 min leestijd

Nokia verdient nog altijd zijn reputatie als bouwer van stevige smartphones, zo toont een duurtest van de Nokia 7 Plus. In een video blijkt de smartphone niet kapot te krijgen.

Lees verder na de advertentie.

Nokia 7 Plus stevigheid getest in nieuwe video

Het scherm van de Nokia 7 Plus overleeft vlammen, scherpe messen en meer, zo laat YouTuber JerryRigEverything zien in zijn duurtest. Hij onderwerpt de smartphone aan een aantal intense tests, maar die doorstaat de Nokia 7 Plus goed. Nadat hij bijvoorbeeld een aansteker tegen het scherm aan houdt, wordt het oververhitte deel tijdelijk uitgeschakeld. Na enkele seconden komt het beeld echter gewoon weer terug.

Helemaal onverwoestbaar is het toestel overigens niet. Hoewel Nokia pocht dat toestel een design van keramiek heeft, is de zwarte achterkant vooral een (dikke) verflaag. Met een scherp mes weet de YouTuber namelijk zichtbare krassen aan te brengen, waarmee de onderlaag van aluminium zichtbaar wordt. De kans dat je zelf zulke krassen aanbrengt door de Nokia in dezelfde broekzak te stoppen als je sleutels, is klein.

Nokia 7 Plus stevigheid

Ook de buigtest loopt goed af: zelfs met flinke druk geeft de Nokia geen sjoege. Volgens JerryRigEverything is de Nokia 7 Plus één van de stevigste smartphones van het moment. De combinatie van metaal, keramiek en aluminium lijkt goed uit te pakken voor het toestel.

Meer over de Nokia 7 Plus

De Nokia 7 Plus verscheen dit voorjaar in Nederland met een adviesprijs van 399 euro. Inmiddels is het toestel al voor een paar tientjes minder te vinden. Voor dat geld krijg je een smartphone met een octacore-processor (Snapdragon 660), 4GB RAM, 64GB opslag en dubbele 12 megapixel-camera aan de achterkant. Het 6 inch-scherm heeft een resolutie van 2160 bij 1080 pixels en wordt van stroom voorzien door de forse 3800 mAh-accu.

“Met de Nokia 7 Plus krijg je heel veel waar voor je geld. Het toestel heeft een metalen behuizing die tegen een stootje kan en is verzekerd van drie jaar lang beveiligingsupdates. Daar komt bij dat de accuduur en hardware dik in orde zijn. Het moeilijk afleesbare scherm en de wisselvallige camera zijn twee minpunten, maar wegen niet op tegen de voordelen. Voor 399 euro is dit een complete smartphone die we aan veel mensen durven aan te raden,” zo schreef Wouter in zijn Nokia 7 Plus review.

Lees het laatste nieuws over Nokia

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu