Video: ontdek de vijf Nokia 9 PureView-camera’s in onze preview

Thomas Haenen
28 februari 2019, 16:57
2 min leestijd

De Nokia 9 PureView is een Android-smartphone met liefst vijf camera’s achterop. Welke slimme truc Nokia gebruikt om daar hele mooie foto’s mee te maken, leggen we uit in deze Nokia 9 PureView video preview. Ook bespreken we de goedkopere maar uitgebreide Nokia 3.2 en Nokia 4.2.

Nokia 9 PureView video preview

Op een beursvloer vol opvouwbare smartphones en 5G-toestellen, is het voor mij de Nokia 9 die de show weet te stelen. Terwijl andere bedrijven met technologie komen die over een paar jaar pas echt betaalbaar en bruikbaar is, imponeert deze Nokia namelijk met een hele goede camera.

Achterop het toestel zitten vijf lenzen. Dat zijn geen groothoeklenzen en telefotolenzen, of andere gimmicks zoals je op de meeste smartphones ziet. Nokia gebruikt vijf traditionele lenzen van allemaal 12 megapixel, met een diafragma f/1.8. Twee fotograferen in kleur, drie in zwart-wit. Het beeld wordt vervolgens samengeperst om één hele mooie, scherpe foto met een groot dynamisch bereik te maken. Hoe dat precies werkt, leggen we je uit in deze Nokia 9 PureView video preview.

→ Meer weten? Check onze Nokia 9 PureView preview

Nokia 3.2 en Nokia 4.2: budgetsmartphones besproken

Op de beursvloer in Barcelona probeerden we ook nog de Nokia 4.2 en 3.2 uit. Zoals we van Nokia gewend zijn, zijn het hele uitgebreide Android-smartphones met best wel goede hardware, zeker voor die prijs. Opvallende nieuwe feature is de Google Assistent-knop op de linkerkant, en de powerknop op de rechter zijkant met notificatierandje er omheen. Krijg je een berichtje, dan licht die powerknop op.

→ Lees ook: hands-on met de Nokia 4.2, Nokia 4.2 en Nokia 1 Plus

Android Planet is deze week op het Mobile World Congress in Barcelona. We doen live verslag zodat je als eerste kennis maakt met de nieuwste smartphones. Zo hebben we in eeerdere video’s al de Android-telefoons van Xiaomi, Huawei en Samsung besproken. Abonneer je gratis op het Android Planet YouTube-kanaal zodat je niets hoeft te missen!

Lees meer nieuws over Nokia

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu