De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Video: stevigheid OnePlus 3 aan de tand gevoeld

Wouter Nijsen
21 juni 2016, 12:12
2 min leestijd

In een nieuwe video wordt de duurzaamheid van de OnePlus 3 flink getest. Het filmpje maakt duidelijk dat de metalen behuizing niet alleen mooi, maar ook functioneel is.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 3 stevigheid getest

YouTuber JerryRigEverything staat bekend om zijn video`s waarin hij uitzoekt hoe stevig de nieuwste smartphones precies zijn. Nu heeft hij de OnePlus 3 onderworpen aan een kras- en buigtest en laat hij ook zien hoe het scherm reageert op extreme hitte.

oneplus 3 stevigheid

Waar de OnePlus One en OnePlus 2 waren voorzien van een goedkopere plastic behuizing, is de OnePlus 3 volledig van metaal gemaakt. Het filmpje toont dat dit niet alleen designtechnisch een goede keuze is geweest, want het toestel is ook aanzienlijk steviger dan zijn voorgangers.

Door het beschermende laagje Gorilla Glass 4 is het scherm goed bestand tegen krasjes. Ook de vingerafdrukscanner, die bij bijvoorbeeld  de Galaxy S7 en S7 Edge makkelijk krast, wordt goed beschermd en kan tegen een stootje.

Meer over de OnePlus 3

Zoals je in onze OnePlus 3 preview kunt lezen, is de metalen behuizing één van de belangrijkste verbeteringen van het nieuwe toestel. Daarnaast is de telefoon ook onderhuids van een flinke upgrade voorzien. De OnePlus 3 wordt aangedreven door de vlotte Snapdragon 820-chip met maar liefst 6GB aan RAM en 64GB aan opslagruimte. Laatstgenoemde is niet uitbreidbaar middels een micro-sd-kaartje.

Verder is de smartphone, die 399 euro kost, voorzien van een 16 megapixel-camera aan de achterkant, 8 megapixel-camera aan de voorkant en een 3000 mAh-accu. Nieuw is het zogeheten `Dash Charging`, een techniek die ervoor zorgt dat de OnePlus 3 in iets meer dan een uur volledig oplaadt. Ook aanwezig is Android 6.0.1 (Marshmallow) met de OxygenOS-skin, die veel weg heeft van een stockversie van Android. Houd Android Planet deze week in de gaten voor de uitgebreide OnePlus 3 review, waarin we ons oordeel zullen geven over het toestel.

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu