Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Teardown: OnePlus 3 is relatief gemakkelijk te repareren

Lars Paymans
24 juni 2016, 17:02
1 min leestijd

Je zou het bijna een traditie kunnen noemen: zodra er een nieuwe smartphone op de markt komt, staat een klein groepje enthousiastelingen te trappelen om hem uit elkaar te halen. Ook de OnePlus 3 moet er aan geloven.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 3 teardown in beeld

FoneArena heeft alle onderdelen van het nieuwe vlaggenschip van OnePlus zorgvuldig op tafel gelegd. In een minuut of drie wordt het toestel zorgvuldig ontleedt, en komen we te weten hoe alle hardware in het metalen unibody design gestopt is.

OnePlus 3 teardown

Uit de OnePlus 3 teardown blijkt dat de achterkant inderdaad een volledig stuk aluminium is en er dus niet stiekem plastic is gebruikt. Ook blijkt het toestel relatief simpel uit elkaar te halen te zijn, wat goed nieuws is voor gebruikers die het liefst hun smartphone op eigen houtje repareren als er iets mis is.

Aan het einde van de teardown trakteert FoneArena de OnePlus 3 op een 7,5 uit 10 op een schaal van repareerbaarheid. Zodra je eenmaal door de bovenste laag heen bent, is het namelijk relatief simpel om onderdelen te vervangen, mits je natuurlijk weet waar je mee bezig bent.

De redactie van Android Planet heeft de OnePlus 3 niet ontleed, maar wel uitgebreid getest voor onze review. Daaruit blijkt dat OnePlus een toestel heeft afgeleverd dat zich ondanks de relatief lage prijs kan meten met de beste Android-smartphones van het moment. Ons volledige oordeel lees je  in de OnePlus 3 review.

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Bron: FoneArena
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu