De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Eerste OnePlus 6-teaser duikt op: focus op snelheid

Thomas Haenen
3 april 2018, 10:45
2 min leestijd
Eerste OnePlus 6-teaser duikt op: focus op snelheid

Het lijkt steeds waarschijnlijker dat de OnePlus 6 binnenkort wordt onthuld. Het bedrijf heeft een korte eerste teaser van de smartphone vrijgegeven. Daarnaast spreken bronnen over een hogere prijs voor het toestel.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 6 teaser geeft weinig prijs

‘6et Ready’, zo laat OnePlus weten op Twitter. Het is waarschijnlijk een eerste teaser voor de OnePlus 6, het volgende vlaggenschip van de Chinese fabrikant. In een bijgevoegde, korte video is nog de tekst ‘The Speed You Need’ te zien, een mogelijke verwijzing naar de krachtigere nieuwe hardware in het toestel.

De teaser laat niets los over wanneer de OnePlus 6 het levenslicht ziet. Die aankondiging laat vermoedelijk niet al te lang meer op zich wachten. Zo is de OnePlus 5T inmiddels uitverkocht in verschillende landen, waaronder Nederland. Ook gaf het bedrijf vorige week al een eerste foto van de OnePlus 6-notch vrij. Het lijkt aannemelijk dat de smartphone voor het einde van deze maand al wordt gepresenteerd.

De OnePlus 6 biedt onder andere een nieuw design, met een randloos scherm van zo’n 6,3 inch. Aan de onderkant zit een kleine zwarte balk, bovenaan een kleine inkeping voor de camera’s en enkele sensoren. Het toestel heeft daarnaast de Snapdragon 845-chip van Qualcomm, aangevuld met 6 of 8GB werkgeheugen. Achterop zit dezelfde dubbele camera als op de 5T.

‘OnePlus 6 wordt duurder’

GizmoChina zegt bovendien de Chinese adviesprijzen van het nieuwe toestel bemachtigd te hebben. Volgens de bron ligt de prijs straks iets hoger dan bij het vorige model. Het instapmodel van de OnePlus 6 met 64GB opslagruimte kost waarschijnlijk 525 dollar, terwijl de OnePlus 5T nog voor 475 dollar verkocht wordt. Omgerekend en inclusief belasting is het waarschijnlijk dat de OnePlus 6 hier straks zo’n 550 euro kost.

OnePlus zou drie versies van zijn vlaggenschip in ontwikkeling hebben. Naast het model met 64GB opslagruimte staan er ook nog versies met 128GB en 256GB op de planning. Deze krijgen in China adviesprijzen van respectievelijk 600 en 700 dollar. In het verleden betaalde je bij OnePlus slechts 60 euro meer voor een variant met meer opslagruimte, maar het lijkt erop dat dat verschil groter wordt.

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Bron: GizmoChina
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's