OnePlus 8 videoreview: snelheidsmonster levert in op prijs-kwaliteitsverhouding

Michel van 't Klaphek
23 april 2020, 15:06
2 min leestijd

De OnePlus 8 is een Android-vlaggenschip zonder poespas, waardoor de smartphone ook weinig onderscheidend is. Dat heeft alles te maken met zijn forse adviesprijs. In deze OnePlus 8 videoreview vertellen we je er alles over.

Check de OnePlus 8 videoreview

Gelijktijdig met de OnePlus 8 Pro is ook de OnePlus 8 verschenen. Dit ‘instap-vlaggenschip’ is net zo krachtig als zijn duurdere broer, heeft een fijn en vloeiend 90Hz-scherm en gaat bovendien lekker lang mee dankzij de forse accu. Toch is het toestel minder aantrekkelijk dan zijn voorganger.

Dat heeft alles te maken met de forse adviesprijs van 699 euro. Hij is hierdoor flink duurder dan zijn voorganger en dat haalt de prijs-kwaliteitsverhouding van de OnePlus 8 omlaag. Dit is jammer, want vorige OnePlus-smartphones onderscheidden zich juist op dit punt.

OnePlus 8 videoreview: snelheidsmonster levert in op prijs-kwaliteitsverhouding

De OnePlus 8 kruipt echter qua prijs richting andere toestellen, zoals de Samsung Galaxy S20. En wanneer je die gaat vergelijken, trekt Samsung aan het langste eind. De Galaxy S20 heeft bijvoorbeeld een beter scherm, terwijl de Huawei P40 – een ander Android-vlaggenschip – weer met betere camera’s is uitgerust. Dit toestel heeft echter wel andere problemen, zo blijkt uit onze Huawei P40 Pro review.

Al met al is de OnePlus 8 dus absoluut geen slechte aankoop. Integendeel zelfs: het toestel valt nergens door de mand en presteert solide. Het is daardoor des te jammer dat hij niet echt onderscheidend is. Geef je hier weinig om? Dan is de OnePlus 8 zeker het overwegen waard.

Wil je de OnePlus 8 kopen? Check dan onderstaande prijsvergelijker voor de meest actuele deals. Ook kun je hier terecht voor een OnePlus 8 met abonnement. Hierbij betaal je het toestel in maandelijkse termijnen af.

OnePlus 8 Dualsim

OnePlus 8 Dualsim prijzen vergelijken

Bekijk product

Los refurbished

€ 254,99

Bekijken

Volg Android Planet op YouTube

Android Planet voelt regelmatig nieuwe Android-telefoons aan de tand. Wil je hiervan op de hoogte blijven? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal. Je bent dan als eerste op de hoogte van nieuwe video’s. Naast reviews publiceren we namelijk ook handige tips en geven we koopadviezen.

Wil je alles nog eens rustig nalezen? Check dan de geschreven OnePlus 8 review. Hierin staan we uitgebreid stil bij de plus- en minpunten van het toestel. Houd Android Planet in de gaten via onze website, de Android Planet-app of door je in te schrijven voor de dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief.

Het laatste nieuws over OnePlus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu