De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Teardown: zo ziet de OnePlus X er van binnen uit

Wouter Nijsen
29 november 2015, 11:14
1 min leestijd

De OnePlus X is sinds kort verkrijgbaar en in een korte video haalt een gebruiker het toestel uit elkaar om te kijken wat erin zit. De smartphone ontleden is behoorlijk moeilijk, maar niet onmogelijk.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk de OnePlus X teardown

In de ongeveer vier minuten durende video haalt de bekende YouTuber JerryRigEverything  de OnePlus X uit elkaar. Eerst wordt de glazen achterkant van het toestel verwijderd. De achterzijde wordt eerst kort verwarmd, waardoor  de lijm gemakkelijker loslaat. Hierna krijg je toegang tot de batterij. Wanneer vervolgens  een aantal schroefjes worden losgedraaid, verschijnen de processor en het werkgeheugen in beeld.

oneplus x teardown

Hoewel JerryRigEverything het toestel ogenschijnlijk makkelijk  uit elkaar haalt, vereist het wel  enige expertise om niet onderdelen volledig te beschadigen. Bijna alle onderdelen van de smartphone kunnen namelijk worden verwijderd. De YouTuber geeft in de video dan ook aan dat het relatief moeilijk is om de OnePlus X uit elkaar te halen.

Meer over de OnePlus X

De OnePlus X werd vorige maand officieel aangekondigd en is de derde en tevens goedkoopste smartphone die OnePlus heeft uitgebracht. Het toestel wordt aangedreven door een Snapdragon 801-chip met quadcore-processor en heeft 3GB werkgeheugen en 16GB opslagruimte. De OnePlus X draait uit de doos op OxygenOS, dat is gebaseerd op Android 5.1.1 (Lollipop).

Foto`s schiet het OnePlus-toestel met de 13 en 8 megapixel-camera. Het scherm meet 5 inch en heeft een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Verder is er ondersteuning voor 4G, bluetooth 4.0 en een 2525 mAh-accu aanwezig. De OnePlus X heeft een prijskaartje van 269 euro. Ook is er een gelimiteerde Ceramic-versie beschikbaar, die 369 euro kost.

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu