‘Pixel 3 XL-video toont toestel en bevestigt specs’

Erwin Vogelaar
12 augustus 2018, 10:32
2 min leestijd

Een Pixel 3-video toont het toestel in gebruik en bevestigt de specs uit eerdere geruchten. Dit hebben we geleerd van deze video.

Lees verder na de advertentie.

Dit hebben we geleerd van de Pixel 3-video

Eerder deze week was de Google Pixel 3 XL-verpakking al gelekt. Nu zet diezelfde Oekraïense blogger in een nieuwe video het toestel aan. In deze beelden laat hij niet alleen de smartphone, maar ook de specs en enkele benchmarks zien. Het is het meest gedetailleerde lek tot nu toe.

Wat onder andere opvalt in de video, is dat het scherm een stuk groter is dan dat in de Pixel 2 XL. Had dat toestel nog een 6,0 inch-scherm, doet de Pixel 3 XL het met een 6,7 inch-scherm inclusief een resolutie van 1440 bij 2960 pixels. Dat is zelfs groter dan de Samsung Galaxy Note 9 met zijn 6,4 inch-scherm. Dit formaat is natuurlijk deels te danken aan het gebruik van een notch, waardoor het scherm tot de hoeken doorloopt.

pixel 3-video

Qua verdere specs bevestigt de video de Snapdragon 845-chip, 4GB werkgeheugen en 64GB opslagruimte. Daarnaast heeft het toestel een accu van 3430mAh, een camera aan de achterkant van 12,2 megapixels en verschillende sensoren aan de voorkant van 8,1 megapixels. Het toestel komt op de markt met Android 9.0 (Pie) vooraf geïnstalleerd.

Een ander opvallend details is dat de simkaart nu aan de onderkant van het toestel erin wordt geschoven. Ook heeft de powerknop net als vorig jaar weer een aparte kleur.

Onthulling duurt nog even

Hoewel Googles nieuwe smartphone al uitgebreid is uitgelekt, duurt het nog even totdat het toestel officieel wordt aangekondigd. Het nieuwe Made by Google-evenement waar Google nieuwe hardware aankondigt, vindt waarschijnlijk op 4 oktober plaats.

Naast de Pixel 3 en bijhorende Pixel Stand om de smartphone te veranderen in een slimme speaker, zijn er nog meer producten op komst. Zo verwachten we onder andere de Pixel Watch en een nieuwe Pixelbook. Lees meer over welke hardware Google komende herfst uitbrengt.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron afbeelding: Android Police
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu