De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Video: Google publiceert eerbetoon aan #ProudToBe

Erwin Vogelaar
21 juni 2016, 19:14
2 min leestijd

Google heeft een eerbetoon gepubliceerd aan #ProudToBe, de hashtag die de LHBT-gemeenschap gebruikt om via YouTube te vertellen over hun identiteit.

Lees verder na de advertentie.

Proud to Be

Juni is pride-maand, waardoor de wereldwijde LHBT-gemeenschap extra in de aandacht staat. Omdat dit jaar de aanslag in Orlando heeft plaatsgevonden, laten veel bedrijven hun steun aan de LHBT-gemeenschap zien op verschillende manieren. Google doet dit vandaag met een eerbetoon aan de hashtag #ProudToBe. Onder deze hashtag publiceren mensen op YouTube-video’s om te vertellen over hun identiteit.

proud to be

“De afgelopen 11 jaar hebben mensen overal ter wereld online video gebruikt voor het verkennen, delen en vieren van hun identiteit. We zijn er enorm trots op dat YouTube is uitgegroeid tot een platform waar ook de LHBT-gemeenschap zich kan manifesteren, discussies aangaat en bijdraagt aan wereldwijde solidariteit”, schrijft Google op het officiële productblog. “Of het nu gaat om het registreren van Pride-parades, het documenteren van geslachtsveranderingen of het uiteenzetten van de ABC`s van LHBT, YouTube is een plek waar iedereen erbij hoort, wie ze ook zijn en van wie ze ook maar houden. Om deze reden hebben we vandaag een speciaal eerbetoon aan mensen die #ProudToBe zijn.”

Google benadrukt dat het nu belangrijker dan ooit is om elkaar te accepteren, lief te hebben en elkaars bestaan te vieren in de nasleep van de gebeurtenissen in Orlando. Het bedrijf stelt onderdeel te zijn van het front ter ondersteuning van de LHBT-gemeenschap. “We staan zij aan zij met iedereen die de moed heeft om zijn of haar identiteit te accepteren en aan de wereld te laten zien. We staan zij aan zij met hen om blijk te geven van de kracht van solidariteit, van liefde en van trots. Aan alle mooie en dappere mensen die YouTube tot een levendige, diverse en meevoelende gemeenschap maken: wij zijn #ProudToBe with you.”

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu