Zo ziet Android eruit op een grafisch rekenapparaat

Jarno Stinissen
24 juni 2015, 12:22
1 min leestijd

Android vind je tegenwoordig op vrijwel elk (mobiel) apparaat met een scherm en redelijke hardware. En zelfs op een bescheiden grafische rekenmachine van Texas Instruments is het besturingssysteem werkend te krijgen.

Lees verder na de advertentie.

Rekenapparaat met Android

Ondanks dat het rekenapparaat natuurlijk niet bedoeld is voor het draaien van Google’s besturingssysteem en over niet al te krachtige hardware beschikt, kreeg YouTube-gebruiker Josh Max toch Android 1.6 (Donut) aan de praat. In de video zien we hoe met de pijltoetsen van de calculator door de interface wordt genavigeerd en het spelletje Lunar Lander wordt gestart.

rekenapparaat met Android

Erg vlot gaat dat niet, maar de Nspire CX van Texas Instruments beschikt dan ook maar over 64MB aan werkgeheugen en een processor die is geklokt op slechts 133Mhz. De specs zijn aanzienlijk minder dan die van de T-Mobile G1, de eerste Android-smartphone die begin 2009 in de Benelux verscheen. Wel is het schermpje van de  Nspire CX met 3,5 inch iets groter dan dat van de G1.

Max heeft het overigens ook mogelijk gemaakt om een externe wifi-dongle en toetsenbord te koppelen, zodat je met de rekenmachine het web op kunt. Ben je zelf in het bezit van een Nspire CX of CX-CAS en wil je Android uitproberen, dan kun je via GitHub de bronbestanden downloaden.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu