De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Videoreview: Samsung Galaxy A40 is voordelig en verrassend goed

Redactie
21 juni 2019, 11:56
2 min leestijd

Samsung heeft dit jaar al zes nieuwe smartphones in de Galaxy A-reeks uitgebracht. In deze videoreview bespreken we de Samsung Galaxy A40, één van de goedkoopste toestellen uit de reeks, met een dubbele camera en andere extra’s.

Samsung Galaxy A40 videoreview

De Samsung Galaxy S10 is een hele goede smartphone, maar ook behoorlijk prijzig. Heb je geen zin om bijna duizend euro uit te geven aan een nieuwe telefoon, dan is er de Galaxy A-reeks. Daarin brengt Samsung toestellen uit met dezelfde software en een mooi design, maar dan een tikkeltje minder krachtig en uitgebreid. In de afgelopen twee maanden bracht Samsung in deze reeks de Galaxy A80, Galaxy A70, Galaxy A50, Galaxy A40, Galaxy A20e en Galaxy A10 uit.

Deze week bespreken we de Samsung Galaxy A40 en gaan we dieper in op enkele opvallende features van de betaalbare smartphone. Zo heeft ‘ie een 5,9 inch-amoled-scherm dat vrijwel de hele voorkant vult. Enkel bovenin het beeld zit een kleine inkeping voor de selfiecamera van liefst 25 megapixel. Achterop zit een dubbele camera van 16 en 5 megapixel. Of het in de praktijk net zo mooi is als op papier, vertelt Thomas je in de video.

Vergeet je niet te abonneren op het Android Planet YouTube-kanaal, zodat je onze video’s als eerste kunt checken. Iedere week delen we nieuwe tips, reviews en koopadvies over de allerbeste Android-smartphones van het moment. 

Lees ook onze Galaxy A40 review

Meer weten over het toestel? Lees dan ook onze volledige review van de Samsung Galaxy A40. “De fabrikant heeft er alles aan gedaan om de typische nadelen van een budgetsmartphone weg te nemen,” zo schrijven de aan de conclusie. “Dat merk je niet alleen aan de vingerafdrukscanner en accu met snellader, maar vooral aan de aankleding. Het is een strak afgewerkt design met bovenal een heel mooi scherm. Je kijkt toch de hele dag door naar het display, en dan wil je dat het wel van goede kwaliteit is. Scherp, helder en kleurrijk: alles wat je van een goed scherm zou willen.”

“Wat op termijn waarschijnlijk wel gaat irriteren, is de camera. Wil je echt mooie foto’s maken, dan zul je toch wat meer geld uit moeten geven. Dat merk je vooral bij bijvoorbeeld de groothoeklens. De gimmick zelf is tof, de beeldkwaliteit een beetje om te janken. Een klein minpuntje ook voor de chipset: die is niet heel slecht voor zijn prijsklasse, maar je moet wel rekening houden met haperingen. Maar goed, daarvoor is het ook een budgetsmartphone.”

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu