De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Videoreview Samsung Galaxy Fold: zo bevalt de opvouwbare smartphone in de praktijk

Colin Baak
28 februari 2020, 14:59
2 min leestijd

Met de Galaxy Fold had de fabrikant opstartproblemen, maar inmiddels is het toestel ook in Nederland te koop. Hoe bevalt de opvouwbare smartphone in de praktijk en tegen welke problemen loop je mogelijk aan? Check het in onze nieuwste videoreview!

Bekijk de Samsung Galaxy Fold videoreview

De Samsung Galaxy Fold is de eerste vouwbare smartphone van de Zuid-Koreaanse fabrikant en wij hebben dit toestel uitgebreid getest. De Fold kent met zijn grote uitklapbare scherm verschillende voordelen, maar we zijn niet van alles gecharmeerd. Het grote scherm is 7,3 inch groot, dat ideaal is om YouTube en Netflix op te kijken.

Ook multitasken is dankzij de grootte geen enkel probleem, waardoor je een stuk productiever bent. Wel is de notch met dubbele camera in het scherm soms wat te aanwezig, en vooral te zien bij het openen van websites of kijken van films. Ook de vouw blijft altijd zicht- en voelbaar, maar na verloop van tijd wen je daar wel aan. Daarbij komt ook nog dat het display van plastic is, wat kwetsbaar is voor krassen en andere beschadigingen.

Ook aan de voorzijde is een scherm aanwezig, maar dat is veel te smal om goed op te typen. Wel is het handig om notificaties te checken, snel wat op te zoeken met een app of bijvoorbeeld de tijd af te lezen. Met de Snapdragon 855-chip, 12GB RAM en 512GB aan interne opslag heb je geen klagen en ook zijn er in totaal zes camera’s aanwezig om altijd en overal een goede foto te maken.

Inmiddels is ook de Galaxy Z Flip verkrijgbaar, het tweede opvouwbare Samsung-toestel. Die smartphone heeft echter een hele andere vorm en vouwt verticaal. Ook daar gaat Android Planet mee aan de slag en een losse video zie je binnenkort.

Volg Android Planet op YouTube!

In bovenstaande videoreview nemen we al onze ervaringen met de Samsung Galaxy Fold met je door. Abonneer je ook even op het Android Planet YouTube-kanaal, zodat je onze video’s als eerste ziet. Iedere week delen we nieuwe reviews, tips en koopadvies over de populairste Android-smartphones.

Binnenkort lees je op Android Planet de geschreven review van de Samsung Galaxy Fold, waarin we belangrijke plus- en minpunten uitgebreid bespreken. Houd ons in de gaten via de website, onze Android Planet-app of schrijf je in voor de dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief!

Samsung Galaxy Fold

Samsung Galaxy Fold prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Samsung Galaxy Fold prijzen. Bekijk alle Samsung smartphones.

Alle Samsung smartphones met prijzen
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu