Samsung zet Galaxy Note 8-features in de spotlights met nieuwe video’s

Thomas Haenen
21 augustus 2017, 9:26
1 min leestijd

Later deze week wordt de Samsung Galaxy Note 8 eindelijk officieel aangekondigd. Voor het zover is, toont een nieuwe set video’s alvast de camera en vernieuwde S Pen.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy Note 8-teasers

Aanstaande woensdagmiddag vindt de onthulling van de Galaxy Note 8 plaats. Veel details van het toestel zijn in de voorbije weken al gelekt, en ook Samsung zelf lijkt daar graag mee te helpen. Het bedrijf heeft een tweetal video’s vrijgegeven waarin enkele aspecten van de smartphone alvast uitgelicht worden. In het tweetal Koreaanse teaservideo’s staan camera en stylus centraal.

Zo lijkt Samsung de dubbele camera officieel te bevestigen in de eerste video. Daarin zien we niet het toestel zelf, maar een vrouw die met haar handen een dubbele lens nadoet. De camera kan onder andere gebruikt worden voor optische zoom, en om een scherpte-diepte-effect toe te voegen, in de stijl van de iPhone 7 Plus.

https://www.youtube.com/watch?v=9qwtJ6_aupk

De tweede video toont een man die een gigantische muur onderkliedert met zijn eigen tekeningen. Dat is vrijwel zeker een verwijzing naar de S Pen, de stylus die Samsung mee levert met elk Note-toestel. Voor zover bekend zijn er geen nieuwe features gepland voor de pen en de video lijkt daar ook niet naar te hinten.

De Samsung Galaxy Note 8 beschikt volgens de laatste lekken over een voorkantvullend 6,3 inch-scherm dat doorloopt in de randen. Achterop zit een dubbele camera, met een tweetal 12 megapixel-lenzen. Het is daarmee de eerste Samsung-smartphone met een dubbele camera. De Note 8 heeft verder nog een Exynos 8895-chip, 6GB werkgeheugen en 64GB opslagruimte. Naar verwachting ligt het toestel vanaf halverwege september in de winkels.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu