De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Video: Samsung zet eerste Galaxy Note 9 beelden zelf online

Thomas Haenen
3 augustus 2018, 10:01
2 min leestijd

Hoewel de Samsung Galaxy Note 9 pas over een week wordt gepresenteerd, heeft de fabrikant al zelf de eerste beelden van het toestel geüpload. Die bieden een goede blik op de verbeterde S Pen en andere features.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk de Samsung Galaxy Note 9-video

De Nieuw-Zeelandse tak van Samsung heeft de aankondigingsvideo van de Galaxy Note 9 voortijdig online gezet. In een korte video van dertig seconden passeren meerdere nieuwe features de revue, zoals de grotere accu en verbeterde S Pen. Inmiddels is de video weer verwijderd van Samsungs eigen YouTube-kanaal, maar op sociale media werd deze door andere gebruikers snel opnieuw gedeeld.

Officieel wordt de Galaxy Note 9 pas volgende week onthuld, op donderdag 9 augustus. In de voorbije weken zijn veel details van het toestel echter al gelekt. Nu doet dus ook Samsung zelf een duit in het zakje door een video van de smartphone te vroeg online te delen. De kans is klein dat Samsung ons volgende week tijdens de officiële aankondiging nog weet te verrassen, want vrijwel alle details liggen al op straat.

Zelfde design, nieuwe S Pen

Het design is sowieso al niet heel verrassend. De Note 9 heeft zeer grote gelijkenissen met de Note 8. Kijk je heel goed, dan zie je enkele minimale verschillen. Zo is de bezel onder het beeld iets kleiner dan op de Note 8. Ook is de schermrand van de Note 9 iets meer gebogen. De hardware is dan weer grotendeels vergelijkbaar met de Samsung Galaxy S9.

De grootste verbeteringen worden waarschijnlijk gereserveerd voor de S Pen. Die wordt voor het eerst voorzien van een bluetooth-chip, waarmee hij onder andere functioneert als afstandsbediening. Je kunt je muziek pauzeren door op de knop van de S Pen te drukken. Ook wordt er gespeculeerd dat de stylus gebruikt kan worden om te bellen.

De Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld, en ligt vervolgens naar verwachting vanaf eind augustus in Nederland in de winkels. De adviesprijs zou ruim 1000 euro bedragen.

Het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu