De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zoveel kracht is nodig om de Galaxy S6 Edge te buigen

Gijs Ettes
3 april 2015, 12:28
1 min leestijd

SquareTrade, een Amerikaans bedrijf dat verzekeringen aanbiedt voor smartphones, heeft een video gemaakt waarin de buigbaarheid van de Samsung Galaxy S6 Edge, HTC One M9 en iPhone 6 Plus wordt getest.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S6 Edge buigen: zoveel kracht is nodig

Kort na de release van de iPhone 6 Plus doken berichten op over de behuizing van het toestel, die de neiging had om te buigen. Het ‘Bendgate’ schandaal leverde Apple veel negatieve aandacht op, maar uit bovenstaande  video blijkt dat de ook Galaxy S6 Edge ombuigt als je genoeg druk uitoefent.

SquareTrade gebruikt zogenoemde BendBots die meten hoeveel druk er op een smartphone uitgeoefend kan worden voordat deze buigt en breekt. Zowel de iPhone 6 Plus als Galaxy S6 Edge buigen bij een kleine 50 kilogram, al zorgt dit gewicht er bij laatstgenoemde voor dat de gebogen rand van het scherm breekt. Beide smartphones zijn dan nog wel te gebruiken.

galaxy s6 edge ombuigen

Wordt het gewicht opgeschroefd, dan breken de toestellen uiteindelijk wel. Bij iets meer dan 67 kilogram gaat de Galaxy S6 Edge kapot, terwijl de smartphone van Apple het tot ruim 81 kilo uithoudt. De HTC One M9 buigt bij 54 kilogram, maar is door de plaatsing van de powerknop aan de zijkant niet meer in of uit te schakelen.

Meer lezen? Check onze uitgebreide Galaxy S6 Edge review of HTC One M9 review. Ook kun je op onze zustersite iPhoned terecht voor de recensie van de iPhone 6 en 6 Plus.

Het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu