Video: zo maakt Samsung de Galaxy S7 waterdicht

Wouter Nijsen
7 maart 2016, 11:15
2 min leestijd

De Samsung Galaxy S7 is standaard IP68-gecertificeerd, wat betekent  het toestel waterbestendig is. In een video is te zien welke technieken Samsung heeft toegepast om dit voor elkaar te krijgen.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk het Galaxy S7 filmpje

Samsung pronkt met het feit dat zijn nieuwe vlaggenschip waterbestendig is, maar om dit voor elkaar te krijgen  heeft de fabrikant tijdens het productieproces enkele  slimmigheidjes moeten toepassen. In een video van de bekende YouTuber  JerryRigEverything is te zien welke dit precies zijn. Hij heeft het toestel helemaal uit elkaar gehaald om alle onderdelen goed te bekijken.

In de smartphone is bij de simkaartslot een kleine indicator geplaatst,  die aangeeft wanneer het toestel inwendig in aanraking komt met water. De indicator ziet eruit als wit vierkantje en wordt roze als er water naar binnen drupt. Ook bij de speakers aan de onderkant zijn twee indicatoren geplaatst.

Galaxy S7 filmpje

Om te voorkomen dat er water naar binnen kan komen  gebruikt Samsung sterke, waterbestendige lijm voor  de randen van de glazen behuizing. Daarnaast wordt de micro-usb-opening omringd  door een rubberen randje en is deze  heel stevig vastgemaakt aan de rest van de behuizing. Bij de openingen van de speakers heeft Samsung  aan de binnenkant een speciaal waterbestendig laagje geplaatst.

JerryRigEverything benadrukt dat de Samsung Galaxy S7 waterbestendig is, en niet waterproof. Gebruik je het toestel langer dan anderhalf uur onderwater en raakt het beschadigd, dan valt dit niet onder de garantie van Samsung.

Meer over de Samsung Galaxy S7

Vanaf aanstaande vrijdag (11 maart) zijn de Galaxy S7 en S7 Edge officieel in de Benelux verkrijgbaar. De Galaxy S7 kost 699 euro, terwijl de S7 Edge een adviesprijs van 799 euro heeft. De smartphones beschikken over een 5,1 en 5,7 inch-scherm en worden aangedreven door een Exynos 8890-chip. Onder de motorkap vinden we 4GB RAM en 32GB aan uitbreidbare opslag. Tevens zijn de toestellen voorzien van een nieuwe 12 megapixel-camera en 5 megapixel-frontcamera.

De nieuwe vlaggenschepen zijn al te pre-orderen, waarbij je tot en met donderdag een gratis Samsung Gear VR cadeau krijgt. Hieronder vind je de beste aanbiedingen voor een Galaxy S7 abonnement of Galaxy S7 Edge abonnement. De telefoons zijn ook los te bestellen.

Samsung Galaxy S7

Samsung Galaxy S7 prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw

€ 229,99

Bekijken
Samsung Galaxy S7 Edge

Samsung Galaxy S7 Edge prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw

€ 325,-

Bekijken

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu