Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Video: Galaxy S8 teaser bevestigt aankondiging op 29 maart

Thomas Haenen
26 februari 2017, 20:00
2 min leestijd

Samsung heeft via een korte teaser bevestigd dat de aankondiging van de Galaxy S8 over iets meer dan een maand is. Ook wordt gehint naar een voorkantvullend scherm.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk de Galaxy S8 teaser

De volgende editie van Samsung Unpacked vindt plaats op 29 maart, zo blijkt uit een teaser die het bedrijf zojuist liet zien. De korte video was onderdeel van Samsungs Mobile World Congress-presentatie, waar het ook de Galaxy Tab S3 en een vernieuwde Gear VR met controller presenteerde. Met deze teaser bevestigt het bedrijf de vele geruchten die spraken over een aankondiging op 29 maart.

In de teaser zien we kort het silhouet van verschillende oude mobiele telefoons voorbij komen. Toestellen worden steeds kleiner, terwijl het scherm een steeds groter deel inneemt, zo suggereert de video. Op het einde zien we een smartphone die vrijwel volledig uit scherm bestaat, met ‘2017’ op de voorkant. Dat is zeer waarschijnlijk een verwijzing naar de Samsung Galaxy S8.

Meer over de Galaxy S8

De Samsung Galaxy S8 zou beschikken over een 5,8 inch-scherm dat nagenoeg de hele voorkant van het toestel inneemt. Door de randen rond het scherm minimaal te houden kan de smartphone zelf relatief compact blijven. Om dat mogelijk te maken is onder andere de homeknop geschrapt en de vingerafdrukscanner verplaatst naar de achterkant.

Er is ook nog een Galaxy S8 Plus in de maak, voorzien van een groter 6,2 inch-scherm. Overigens is Samsung niet het enige bedrijf dat inzet op de technologie: eerder vandaag werd ook al de LG G6 met een fors scherm gepresenteerd.

Waar het evenement precies gaat plaatsvinden is nog onbekend, net als het tijdstip van de aankondiging. Dat wordt vermoedelijk ook op korte termijn aangekondigd. De release staat volgens de meeste bronnen gepland voor eind april.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu