Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Video: zo stevig is de Samsung Galaxy S9

Wouter Nijsen
12 maart 2018, 8:57
2 min leestijd

Bij iedere nieuwe high-end Android-smartphone is het een kwestie van tijd voordat YouTuber JerryRigEverything met een video komt om de stevigheid te testen. Nu moet de Samsung Galaxy S9 eraan geloven, en het toestel weet het goed vol te houden.

Samsung Galaxy S9 stevig

In de video is te zien dat de Galaxy S9 zich wat de stevigheid betreft staande houdt bij veel andere high-end toestellen. Samsung heeft het toestel voorzien van sterkere aluminium zijkanten, die beter tegen vallen en krasjes kunnen. De camera aan de achterkant wordt beschermd door een laagje glas, waardoor je niet zul snel krasjes op de lens zult zien.

Opvallend is dat de achterkant redelijk krasvrij blijft, maar de vingerafdrukscanner zichtbaar meer moeite heeft. De scanner blijft echter prima functioneren na de tests.

Ook wanneer de YouTuber het toestel probeert te buigen, is te zien dat het met de bouwkwaliteit van de Galaxy S9 wel goed zit. Het aluminium frame is enorm moeilijk te buigen en houdt het geheel zonder al te veel problemen bij elkaar.

Meer over de Samsung Galaxy S9

Vanaf aanstaande vrijdag (16 maart) liggen de Samsung Galaxy S9 en S9 Plus officieel in de winkels. Gebruikers die het toestel voor 8 maart hadden besteld, hebben ‘m al sinds afgelopen vrijdag in huis. De toestellen zijn verkrijgbaar in combinatie met een abonnement, maar natuurlijk ook los te koop. Dan betaal je respectievelijk 849 en 949 euro voor de S9 en S9 Plus.

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw

€ 339,-

Bekijken

Los refurbished

€ 176,99

Bekijken

Hoewel de telefoon aan de buitenkant erg op zijn voorganger lijkt, is er aan de binnenkant het een en ander veranderd. De belangrijkste verbetering is de camera, die nu een variabel diafragma heeft. Dat wil zeggen dat de S9 in donkere omgevingen meer licht kan opvangen, wat de beeldkwaliteit verbetert. Ook heeft de smartphone snellere hardware, Android 8.0 (Oreo) en stereospeakers. Meer weten? Check de uitgebreide Galaxy S9 preview van Android Planet.

Het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu