‘Renders van Samsung Galaxy S9 verschijnen online’

Wouter Nijsen
15 december 2017, 10:56
2 min leestijd

Er zijn renders en een video opgedoken van de Samsung Galaxy S9. Hierop is het design van de smartphone te zien, alsmede de verschillende features en vernieuwingen. Ook is er informatie over de aankondiging gelekt.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk de Samsung Galaxy S9 renders

De renders en video zijn afkomstig van website 91Mobiles, die ze in samenwerking met lekker OnLeaks maakte. Het gaat om zogeheten factory cad-renders, die vaker voor onaangekondigde Android-smartphones verschijnen. Op de beelden is te zien dat het design van de Samsung Galaxy S9 niet veel afwijkt van dat van zijn voorganger. Kenmerkend is het voorkantvullende scherm, waarbij de randen aan de boven- en onderkant nog iets dunner lijken te zijn.

Ook is te zien dat de vingerafdrukscanner niet naast, maar onder de camera is geplaatst. Bij de Galaxy S8 is de plek van de vingerafdrukscanner nogal onlogisch: gebruikers moeten met hun vinger over de camera voordat ze de scanner bereiken. Dat maakt het ook moeilijker om het toestel op de tast te ontgrendelen.

Verder lijkt de Galaxy S9 weer over een usb-c-poort en hoofdtelefoonaansluiting te beschikken. Aan de linkerkant zitten opnieuw de knoppen voor het volume en Bixby, de rechterkant biedt plaats voor de aan/uitknop. Volgens 91Mobiles beschikt de Galaxy S9 verder over een Snapdragon 845- of Exynos 9810-chip, 4/6GB RAM en 64GB opslagruimte. De Galaxy S9 Plus zou een dubbele camera lens krijgen, net zoals de Galaxy Note 8 dat nu heeft.

Aankondiging op het Mobile World Congress

Daarnaast is er informatie over de aankondiging van de Galaxy S9 en S9 Plus gelekt. Volgens de Zuid-Koreaanse website The Bell worden de smartphones tijdens het Mobile World Congress onthuld. Dat event vindt volgens jaar van 26 februari tot 1 maart plaats. De Galaxy S8 werd dit jaar eind maart aangekondigd, maar Samsung zou de S9 al rond dezelfde tijd volgend jaar willen uitbrengen.

Samsung heeft zich nog niet officieel uitgelaten over de Galaxy S9. Waarschijnlijk maakt de fabrikant een maand van tevoren bekend wanneer de telefoon wordt aangekondigd. Ook de adviesprijs is nog onduidelijk maar vermoedelijk blijft deze gelijk aan die van de S8 (799 euro).

→ Download de Android Planet-app of schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de Samsung Galaxy S9!

Bronnen: 91Mobiles, The Bell
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu