Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Videotip: zo ruim je je smartphone op voor het nieuwe jaar

Thomas Haenen
4 januari 2019, 15:12
1 min leestijd

Heb je je smartphone al een tijdje, dan voelt ie al gauw een stuk trager. Voorkom dat je toestel dichtslibt door alles regelmatig grondig op te ruimen. Met deze vijf tips loopt je oude telefoon weer als nieuw.

Video: je smartphone opruimen doe je zo

We gebruiken onze smartphones de hele dag door. Continu maak je foto’s, installeer je apps en ontvang je berichtjes van vrienden of familie. Voor je het weet zit je opslagruimte helemaal vol. En dat ga je merken: een toestel met weinig vrije opslag is namelijk al gauw een stuk trager.

Daarnaast is het een goed idee om je smartphone sowieso eens flink aan te pakken. Je homescreen zit waarschijnlijk vol met apps die je maar zelden gebruikt, terwijl je continu notificaties krijgt van wanhopige applicaties die je aandacht willen trekken. Je hoeft je telefoon écht niet te dumpen in het nieuwe jaar, maar het kan zeker geen kwaad om er wat verstandiger mee om te gaan.

beste smartphones 2018

In de video van deze week geven we je dan ook handige tips over hoe je 2019 goed begint met je Android-telefoon. Hoe verwijder je overbodige bestanden en apps, wat kun je doen om je notificaties te beperken en hoe zorg je dat jouw smartphone er ook aan de buitenkant weer als nieuw oogt? Wij leggen het je uit in bovenstaande video.

Op het YouTube-kanaal van Android Planet vind je reviews van de nieuwste smartphones, tips voor je toestel en verslag van alle grote evenementen. Abonneer je nu op, en blijf op de hoogte van onze video’s.

Bekijk meer video’s van Android Planet

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu