De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Video: Sony laat meerwaarde van Android 6.0 zien

Jarno Stinissen
9 maart 2016, 12:28
1 min leestijd

Sony toont in  een video de nieuwe features van Android Marshmallow op Xperia-toestellen.  Het filmpje verschijnt enkele dagen nadat het met de uitrol van Android 6.0 zou zijn gestart.  

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe features in Sony Android 6.0-update

In de video is te zien dat de menuschermen witter zijn dan in Lollipop. Ook zijn enkele features te zien die Marshmallow zelf met zich meebrengt, zoals het beheer  van afzonderlijke app-machtigingen en het makkelijker delen van foto’s en video’s. Daarnaast is het aanpassen van tekst versimpeld; wanneer je een tekstgedeelte selecteert, verschijnt een optiescherm waarmee je de tekst kunt aanpassen. Ook het handige Google Now on Tap, dat alleen vooralsnog alleen in het Engels werkt, is aanwezig.

Meer cameraopties

Daarnaast  heeft Sony zelf enkele features toegevoegd. Zo is het mogelijk om de kleurintensiteit en helderheid van de camera in realtime aan te passen en kun je van cameramodus veranderen door over het scherm te vegen. De STAMINA-modus van Sony, een optie die de accuduur verlengt, lijkt te ontbreken. Dit heeft hoogstwaarschijnlijk te maken met Doze, de energiebesparende functie die standaard inbegrepen zit in Marshmallow. Ook het adoptable storage, waarmee gebruikers apps kunnen installeren op een micro-sd-kaart, is afwezig.

De Xperia Z5, Z5 Compact en Z5 Premium zijn de eerste Sony-toestellen die Android 6.0 ontvangen. De verwachting is dat oudere telefoons, zoals de Xperia Z3, voor het derde kwartaal van 2016 ook een update krijgen.

Weten wanneer jij jouw toestel wordt bijgewerkt naar Marshmallow? Check dan ons  Android 6.0 update-overzicht!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu