Video: dit is Sony’s antwoord op Google Glass

Gijs Ettes
17 februari 2015, 13:38
2 min leestijd
Video: dit is Sony’s antwoord op Google Glass

Sony heeft de SmartEyeglass Developer Edition onthuld, het antwoord van de Japanse fabrikant op Google Glass. De slimme bril van Sony is vanaf volgende maand in Nederland en België verkrijgbaar voor 670 euro.

Lees verder na de advertentie.

Wat je moet weten over Sony SmartEyeglass

De SmartEyeglass Developer Edition wordt in tien landen beschikbaar, waaronder Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. In die laatste twee landen is de ontwikkelaarsversie van de augmented reality-bril nu al te reserveren. Ook de SmartEyeglass SDK is beschikbaar, zodat ontwikkelaars alvast aan de slag kunnen met applicaties voor de bril. Vanaf volgende maand moeten er in Google Play al apps voor het apparaat beschikbaar zijn.

https://www.youtube.com/watch?v=Bx7O_h09HKA

Net als Google Glass is SmartEyeglass (nog) niet gericht op consumenten. De slimme bril is aanvankelijk bedoeld voor de zakelijke markt en werkt samen met een smartphone om realtime informatie voor je ogen te projecteren. Hierbij kun je denken aan de tussenstand tijdens een sportwedstrijd, gedetailleerde navigatie en handige informatie tijdens montage- of onderhoudswerkzaamheden. Daarnaast kan de bril notificaties voor Twitter, Facebook, Gmail en je agenda projecteren. Het apparaat is onder meer met je stem te bedienen.

Monochroom scherm en aparte controller

De eerste versie van de SmartEyeglass weegt 77 gram en heeft lenzen met een dikte van 3 millimeter die zo’n 85 procent van het licht doorlaten. Het beeld dat voor je ogen wordt geprojecteerd is monochroom groen en heeft een resolutie van 419 bij 138 pixels. De slimme bril is ook voorzien van een 3 megapixel-camera, een accelerometer, gyroscoop, kompas en een lichtsensor.

sony SmartEyeglass

Het apparaat wordt geleverd met een aparte controller met verschillende knoppen, een microfoon en en luidspreker en een oplaadbare batterij. Via bluetooth of wifi is de SmartEyeglass te verbinden met je smartphone.

Volgend jaar moet er ook een consumentenversie van de SmartEyeglass verkrijgbaar worden. Wat die precies gaat kosten, is nog niet bekend.

Het laatste nieuws over Sony

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu