We hebben er eventjes op moeten wachten, maar eindelijk is de Xperia 1 videoreview hier. De smartphone onderscheidt zich door het opvallend lange scherm en heeft een verrassend goede camera. Maar is dat genoeg om de hoge adviesprijs te rechtvaardigen? In deze video vertellen we het aan je.

Check de Sony Xperia 1 videoreview

De release van de Sony Xperia 1 is wat gek verlopen. Het toestel werd begin dit jaar tijdens het Mobile World Congress aangekondigd en bereikte pas veel later de Nederlandse winkels. Inmiddels is de smartphone breed verkrijgbaar en iets in prijs gedaald, maar hij behoort nog steeds tot de duurste Android-toestellen van dit moment. De telefoon moet dus van goeden huize komen om de forse adviesprijs te rechtvaardigen.

Dat lukt grotendeels, maar toch schiet de Xperia 1 op een paar punten tekort om met de absolute top mee te kunnen. Zo zijn de hardware, het scherm, de camera en het design dik in orde, maar is de toegevoegde waarde van het langgerekte display niet heel groot en de accuduur ondermaats. Daarnaast levert Sony wat bloatware mee op de Xperia 1, en dat verwacht je niet bij een telefoon van 949 euro.

Android Planet publiceert binnenkort de uitgebreide, geschreven review van de Sony Xperia 1. Daar gaan we dieper in op alle features, bespreken we de plus- en minpunten en geven we ons volledige oordeel. Vergeet je tot die tijd niet te abonneren op het Android Planet YouTube-kanaal, zodat je onze nieuwste video’s meteen ziet. Iedere week delen we nieuwe reviews, tips en koopadvies over de allerbeste Android-smartphones van het moment.

Bekijk de beste deals voor de Xperia 1:

Sony Xperia 1
Welke Sony Xperia 1 wil je?
Selecteer:
128GB
Sony Xperia 1 met abonnement
Toestel eenmalig € 0,00
€ 31,00 p/m Abo: € 9,00 p/m Toestel: € 22,00 p/m
Sim only nodig?

Lees meer over Sony

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.