Video: stel je favoriete standaard-apps in op je Android-toestel

Wouter Nijsen
30 april 2021, 13:02
2 min leestijd
YouTube video player

In Android zit een handige optie om standaard-apps in te stellen. Wat je daar aan hebt en hoe het instellen in zijn werk gaat, ontdek je in de video van de week.

Lees verder na de advertentie.

Video van de week: standaard-apps instellen

In tegenstelling tot iOS is het kiezen van standaard-apps al jaren mogelijk in Android. Je geeft ermee aan welke applicaties je het liefst gebruikt om bijvoorbeeld te browsen, foto’s te bewerken en te sms’en. Op Android-telefoons staan de apps van Google vaak als standaard ingesteld: browsen doe je met Chrome, berichtjes sturen gaat met de gelijknamige Berichten-app en in Google Foto’s bewaar je al je kiekjes.

Zo stel je standaard-apps in op je Android-toestel

Het kan natuurlijk zijn dat je liever een andere browser gebruikt, zoals Firefox, Brave of DuckDuckGo. Door deze app als standaard-applicatie in te stellen, worden linkjes die je krijgt toegestuurd ook geopend in die browser. Daardoor hoef je niet telkens aan te geven in welke browser je een pagina wil bekijken. Hoe het instellen van standaard-apps op je Android-telefoon in zijn werk gaat, check je in de video hierboven.

→ Lees ook de geschreven tip over standaard-apps instellen voor meer informatie

Volg Android Planet op YouTube

We plaatsen wekelijks een nieuwe video op ons YouTube-kanaal. De ene keer geven we aan waarom je een telefoon wel of niet moet kopen in een review. Zo bespraken we onlangs de Samsung Galaxy A72OnePlus 9 en Motorola Moto G30. Maar we delen ook regelmatig tips om meer uit je Android-apparaten te halen. Ook staan we zo nu en dan stil bij grotere thema’s, zoals Android Auto en Android Automotive.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal om op de hoogte te blijven van nieuwe filmpjes. Vergeet ook geen duimpje omhoog te geven, want daarmee help je ons enorm. Bedankt voor het kijken!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu