Video: zo ziet de Twitter-app met Material Design eruit

Wouter Nijsen
12 april 2016, 11:12
1 min leestijd

In een gelekte video is een nieuwe versie van de officiële Twitter-app te zien. De app maakt eindelijk gebruik van het fraaie Material Design.

Lees verder na de advertentie.

Twitter-app Material Design

Sinds de introductie van Android 5.0 (Lollipop) zijn  veel apps geüpdatet om het fraaie Material Design te integreren. Gek genoeg is de officiële Twitter-app, die dagelijks door honderden miljoenen gebruikt wordt opgestart, nog steeds niet voorzien van een Material Design-update. Waar dit precies aan ligt is onduidelijk, maar mogelijk komt  binnenkort een nieuwe versie van de Twitter-app beschikbaar.

Twitter-app Material Design

De gebruiker Hern ¡n Casta ±ón lvarez heeft een video op YouTube gezet waarin de Twitter-app met Material Design te zien is. Door het nieuwe uiterlijk oogt de applicatie een stuk moderner, met aan de bovenkant een witte balk met knopje om tussen de tijdlijn, meldingen en ontvangen berichten te schakelen. Onderin is een ronde actieknop te vinden, waarmee gebruikers snel een nieuwe tweet kunnen opstellen.

Ook het scherm waarin afzonderlijke tweets worden getoond heeft een upgrade gekregen. Onderin vind je nog steeds knopjes om een bericht te beantwoorden, retweeten of toe te voegen aan je favorieten. Het geheel oogt wel een stuk rustiger, door het gebruik van de kleur wit. De uploader laat niet weten hoe hij de nieuwe Twitter-app heeft verkregen. De applicatie ziet er strak uit en lijkt bijna af te zijn. Mogelijk wordt hij de komende weken officieel uitgebracht  in Google Play.

Download Twitter in Google Play (gratis)

Lees meer over Twitter

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu