Video van de week: alles wat je moet weten over Viaplay

Colin Baak
15 april 2022, 9:11
2 min leestijd
YouTube video player

In onze nieuwste video vertellen we je alles over Viaplay. Deze dienst werd begin maart gepresenteerd, precies op tijd voor het Formule 1-seizoen. Viaplay heeft nog veel meer te bieden en in deze video vertellen we je er alles over!

Lees verder na de advertentie.

Viaplay video: alles op een rij

Viaplay is voor veel mensen hét platform om te genieten van Formule 1, maar je kunt er ook terecht voor allerlei voetbal, darts en andere sport. Daarnaast kun je kijken naar films, series en documentaires. In onderstaande video neemt redacteur Colin je mee langs verschillende punten die je moet weten over deze (streaming)dienst.

Daarbij bespreken we niet alleen het aanbod, maar ook de kwaliteit van de streams. Ook komt er aan bod via welke apparaten en platformen je kunt kijken naar Viaplay. Zo zijn er apps uitgebracht voor smartphones, tablets en verschillende slimme televisies. Natuurlijk is streamen via een laptop of computer ook mogelijk en Chromecast-ondersteuning ontbreekt natuurlijk niet.

ViaPlay: deze 5 dingen moet je weten

Andere dingen die aan bod komen in deze Viaplay-video zijn het delen van accounts en natuurlijk de kosten. Die bedragen 13,99 euro per maand, maar bij Viaplay zelf en via verschillende providers kijk je de eerste maanden gratis of voor een gereduceerd tarief.

Lees ook; Viaplay nu beschikbaar in Nederland: deze 5 dingen moet je weten

ViaPlay

Review Viaplay

Natuurlijk zijn we ook aan de slag geweest en al onze ervaringen vind je in de geschreven Viaplay review. Daarin hebben we onder andere gekeken naar de kwaliteit van de streams, het aanbod van films en series en de verschillende apps voor onder andere smartphones en slimme televisies. De (voorlopige) conclusie daarvan is:

Ikzelf betaal dus vijf tientjes voor het eerste jaar Viaplay, voor voornamelijk de Formule 1. Alles wat ik erbij krijg, zoals af en toe een leuke film of voetbalwedstrijd, neem ik voor lief en zie ik als een extra. Dat betekent echter niet dat we blij worden van de huidige kwaliteit van de streams of het aanbod van films en series.

Vooralsnog moet Viaplay op meerdere vlakken flink aan de bak om dat recht te zetten. Vooralsnog is het voor velen ook wachten hoe de streams gaan zijn in het eerste F1-raceweekend. Of ik mijn abonnement volgend jaar verleng? Als het niveau zo blijft zeker niet, maar Viaplay heeft wel een volledig jaar om hun zaken op orde te brengen en me te overtuigen om wel te blijven.

Abonneer je op het Android Planet-kanaal

Heb jij nou een tof idee voor een video, mail ons dan even via redactie@androidplanet.nl! We uploaden op het Android Planet YouTube-kanaal elke week een nieuwe video. Zo kun je daar terecht voor handige tips, reviewvideo’s, vergelijkingen en nog veel meer. Vergeet trouwens niet het belletje aan te zetten, zo krijg je automatisch een melding als er een nieuw filmpje online staat!

Meer video’s bekijken?

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu