Video: Hoe werkt 5G en is het schadelijk? 5 vragen en antwoorden

Colin Baak
4 juni 2020, 15:11
2 min leestijd

5G is hot en happening. Zendmasten worden in brand gestoken, Vodafone is al begonnen met de uitrol van een ‘5G-netwerk’, er lopen verschillende rechtszaken omtrent 5G en wetenschappers trekken aan de bel. In deze video geven we antwoord op vijf vragen over 5G.

Video: 5 vragen over 5G

De uitrol van het 5G-netwerk is stilletjes begonnen, al mag dat eigenlijk geen 5G genoemd worden. Het gaat namelijk nog jaren duren voordat we in Nederland gebruik kunnen maken van alle voordelen die het nieuwe netwerk te bieden heeft.

Daarnaast is 5G veel negatief in het nieuws, bijvoorbeeld door de verschillende zendmasten die in brand zijn gestoken. Er is een rechtszaak geweest door stichting Stop5GNL om de uitrol van het netwerk te voorkomen en een groep van wetenschappers publiceerde een openbare brief waarin ze opriepen om meer onderzoek naar de gezondheidseffecten van het nieuwe netwerk.

Er is dus veel te doen rondom 5G, de uitrol van het netwerk en de voor- en tegenstanders. In bovenstaande video geven we dan ook antwoord op vijf veelgestelde vragen rondom 5G. Zo leggen we uit wat het precies is, hoe het zit met de benodigde frequentiebanden, is 5G schadelijk zoals verschillende mensen claimen en welke Android-smartphones zijn al klaar voor de toekomst?

Lees ook: 4 redenen waarom je wel / niet nu al een 5G-telefoon moet kopen

Check Android Planet ook op YouTube

Android Planet is natuurlijk ook actief op YouTube, waar je wekelijks de nieuwste reviews van smartphones, beste tips en meer vindt. Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste Android-nieuws, abonneer je dan op ons YouTube-kanaal.

Ook kun je inschrijven voor onze nieuwsbrief, waarin je dagelijks / wekelijks het nieuws checkt. Tot slot is er natuurlijk nog de Android Planet-app, waardoor je altijd op de hoogte bent van de laatste nieuwtjes.

Lees het laatste nieuws over 5G

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu