Video: Fujitsu toont smartphone met irisscanner op MWC

Gijs Ettes
5 maart 2015, 9:16
1 min leestijd
Video: Fujitsu toont smartphone met irisscanner op MWC

Fujitsu heeft op het Mobile World Congress en smartphone met een irisscanner aan de voorkant getoond. Deze wordt binnen een jaar ook in andere toestellen van de Japanse fabrikant verwerkt.

Lees verder na de advertentie.

De irisscanner die Fujitsu heeft geïmplementeerd, is aan de voorzijde van de smartphone te vinden en bijvoorbeeld te gebruiken om deze om een veilige en vooral gemakkelijke manier te ontgrendelen. In het verleden heeft Samsung al eens geëxperimenteerd met een camera die je ogen in de gaten hield en je handsfree liet scrollen, maar de toepassing van Fujitsu lijkt stukken functioneler, bijvoorbeeld voor beveiliging van je toestel. De irisscanner kan ook je ogen scannen als je een bril draagt, maar heeft ze wel allebei nodig voor authenticatie.

https://www.youtube.com/watch?v=JidCNq3Yq7w

De scanner en technologie erachter is afkomstig van het Amerikaanse bedrijf Delta ID en bestaat uit een infraroodcamera en een infrarood ledlampje, dat licht uitstraalt als je je iris wilt scannen. De camera vangt de weerkaatsing op en checkt of deze overeenkomt met de iris van de gebruiker.

Het registreren van je oog duurt volgens Fujitsu minder dan een halve minuut en vervolgens kun je net zo gemakkelijk inloggen als wanneer je gebruik  zou maken  van een vingerafdrukscanner. Lichtomstandigheden hebben geen invloed op het scannen en gebruikersgegevens worden alleen lokaal opgeslagen.

Het laatste nieuws over het MWC 2015

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu