De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Video: zo check je of NL Alert goed staat ingesteld op jouw toestel

Colin Baak
4 maart 2022, 15:11
2 min leestijd
YouTube video player

NL Alert is het landelijke waarschuwingssysteem van de overheid. In deze video laten we zien hoe je checkt of alles goed staat ingesteld op je toestel. Zo weet je zeker dat je de noodmeldingen ontvangt.

Lees verder na de advertentie.

Video NL Alert: zo check je of je toestel goed is ingesteld

NL Alert

NL Alert is het systeem van de overheid dat wordt gebruikt om burgers te waarschuwen bij noodgevallen. Het NL Alert moet de vervanger worden van de alarmsirenes die je nog steeds elke maand hoort. Het is namelijk makkelijker om gericht waarschuwingen door te sturen, zoals bij grote regionale branden of bijvoorbeeld chemische ongelukken, waarbij gevaarlijke gassen zijn vrijgekomen.

Fijn aan NL Alert is dat het ook werkt als het netwerk van jouw provider overbelast is. Kun je dus even niet bellen naar iets of iemand om te vragen wat er aan de hand is, of ligt je mobiele dataverbinding eruit? Dan zorgt dat niet voor problemen.

Het instellen van NL Alert verschilt van toestel tot toestel en op veel smartphones staat het standaard al aan. Toch is het even checken of het goed ingesteld staat, natuurlijk wel zo handig. In onderstaande video neemt redacteur Colin je dan ook mee langs deze stappen.

NL Alert: zo krijg je de noodmeldingen op je telefoon

Ander toestel op zak of alles even rustig nalezen? Check dan het artikel via deze link:

Tip: Zo kun je NL Alert instellen op je Android-telefoon

Volg Android Planet op YouTube

Elke week publiceren we een gloednieuwe video op YouTube. Abonneer je dus even op ons kanaal en zet het belletje aan. Dan mis je namelijk geen enkele video. Heb jij een leuk idee over een onderwerp voor een nieuwe video? Mail ons dan even op redactie@androidplanet.nl of laat het even weten in onderstaande reacties.

Meer video’s op Android Planet

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu