Xiaomi Mi 9 videoreview: vlaggenschip klaar om Nederland te veroveren

Thomas Haenen
28 maart 2019, 19:11
2 min leestijd

Met de release van de Xiaomi Mi 9 hebben we er een nieuw smartphonemerk bij in Nederland. Is Xiaomi een welkome toevoeging? We vertellen je er alles over in onze Mi 9 videoreview.

Xiaomi Mi 9 videoreview

Xiaomi is een merk dat op papier perfect aansluit op de wensen van prijsbewuste Nederlanders. De smartphones van Xiaomi hebben namelijk een hele scherpe prijs-kwaliteitsverhouding, omdat het bedrijf zijn winstmarge laag probeert te houden. Dat het merk vanaf dit voorjaar zelf actief is op de Nederlandse markt, is voor velen gelijk een welkome stap.

De Mi 9, waarmee Xiaomi zijn Nederlandse plannen aftrapt, is gelijk het beste voorbeeld van de strategie van het Chinese bedrijf. Deze smartphone is uitgerust met de allernieuwste Snapdragon 855-chipset van Qualcomm, drie camera’s op de achterzijde en een groot scherm. Bij Samsung en Huawei betaal je al gauw bijna duizend euro voor zulke hardware, terwijl de Mi 9 slechts 449 euro kost. Of er geen addertjes onder het gras zitten, vertelt Thomas je in deze Xiaomi Mi 9 videoreview.

Xiaomi Mi 9 videoreview: goedkoop toptoestel komt naar Nederland

Meer over de Xiaomi Mi 9

Onze volledige review van de Mi 9 in de tekstvorm verschijnt binnenkort. Toen we het toestel vorige maand vast konden uitproberen op het Mobile World Congress, waren we ook al zeer positief. “De Xiaomi Mi 9 is een smartphone die qua specificaties vrijwel niet onderdoet voor de beste smartphones van het moment,” zo schreven we in onze Mi 9 preview. “De schermresolutie ligt iets lager dan bij een toptoestel en het design van Xiaomi’s software is misschien even wennen, maar verder is dit een ongekend complete smartphone in deze prijsklasse.”

“Een paar jaar geleden waren het nog OnePlus en Huawei die high-end hardware voor een budgetprijsje wisten aan te bieden. Bij beide fabrikanten kruipt de prijs echter langzaam maar zeker omhoog. Daar krijg je dan wel iets betere hardware voor terug, maar voor de koopjesjagers leek het aanbod te verschralen. Voor die groep is de komst van Xiaomi uitstekend nieuws.”

Interesse in het nieuwe Xiaomi-toestel? Via onze prijsvergelijker helpen we je de laagste prijzen te vinden. Zoek je een losse Mi 9 met 64GB opslagruimte, dan haal je die in huis voor de adviesprijs van 449 euro. Daarnaast kun je de Mi 9 kopen met abonnement bij vrijwel alle grote providers.

Lees het laatste nieuws over Xiaomi

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu