Xiaomi Mi A3 videoreview: Android One-telefoon gooit zijn eigen glazen in

Wouter Nijsen
16 augustus 2019, 16:11
2 min leestijd

De Xiaomi Mi A3 is in veel opzichten een indrukwekkende budgetsmartphone, maar bezuinigt net op het verkeerde onderdeel. Toch is de smartphone de moeite waard als je schone software en een goede camera belangrijk vindt. In deze videoreview vertellen we je er alles over.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk de Xiaomi Mi A3 videoreview

Bij Android Planet zijn we fan van Android One. Smartphones in dit programma draaien op een stockversie van Android, krijgen lang en veel updates en zijn vaak betaalbaar. Dit geldt ook voor de Xiaomi Mi A3, alweer het derde Android One-toestel van de Chinese fabrikant. De telefoon weet grotendeels te overtuigen, maar heeft ook duidelijke nadelen die voor sommigen dealbreakers zullen zijn.

De Mi A3 werd onlangs aangekondigd en heeft een adviesprijs van 249 euro, maar kun je inmiddels voor een aantal tientjes minder in huis halen. Daarvoor krijg je wel een smartphone met een driedubbele camera, vlotte hardware, goede accuduur en fraai design. In onze videoreview praten we je in een aantal minuten helemaal bij.

Vergeet je natuurlijk niet te abonneren op het Android Planet YouTube-kanaal, zodat je onze video’s als eerste kunt checken. Iedere week delen we nieuwe reviews, tips en koopadvies over de allerbeste Android-smartphones van het moment.

Check ook de geschreven review

Ons volledige oordeel lees je in de geschreven Xiaomi Mi A3 review. Hieronder lees je de conclusie van de review.

Xiaomi doet met de Mi A3 veel dingen goed. Zo is het design fraai, maken de camera’s opvallend goede foto’s en is de accuduur dik in orde. Maar het is vooral de software die de smartphone zo fijn in gebruik maakt. Android One is simpel en snel en de garantie op veel en snel updates is enorm fijn.

De Mi A3 is echter geen perfecte smartphone, verre van zelfs. Het is jammer dat de prestaties niet echt vooruit zijn gegaan, Xiaomi nog steeds geen snellader meelevert en nfc opnieuw ontbreekt. Maar het is vooral het scherm dat erg tegenvalt, omdat de resolutie te laag is. Veel concurrenten hebben een scherper scherm en als je dat heel belangrijk vindt, dan kun je de Mi A3 beter links laten liggen.

Het laatste nieuws over Xiaomi

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu