De Xiaomi Mi A3 is in veel opzichten een indrukwekkende budgetsmartphone, maar bezuinigt net op het verkeerde onderdeel. Toch is de smartphone de moeite waard als je schone software en een goede camera belangrijk vindt. In deze videoreview vertellen we je er alles over.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Bekijk de Xiaomi Mi A3 videoreview

Bij Android Planet zijn we fan van Android One. Smartphones in dit programma draaien op een stockversie van Android, krijgen lang en veel updates en zijn vaak betaalbaar. Dit geldt ook voor de Xiaomi Mi A3, alweer het derde Android One-toestel van de Chinese fabrikant. De telefoon weet grotendeels te overtuigen, maar heeft ook duidelijke nadelen die voor sommigen dealbreakers zullen zijn.

De Mi A3 werd onlangs aangekondigd en heeft een adviesprijs van 249 euro, maar kun je inmiddels voor een aantal tientjes minder in huis halen. Daarvoor krijg je wel een smartphone met een driedubbele camera, vlotte hardware, goede accuduur en fraai design. In onze videoreview praten we je in een aantal minuten helemaal bij.

Vergeet je natuurlijk niet te abonneren op het Android Planet YouTube-kanaal, zodat je onze video’s als eerste kunt checken. Iedere week delen we nieuwe reviews, tips en koopadvies over de allerbeste Android-smartphones van het moment.

Check ook de geschreven review

Ons volledige oordeel lees je in de geschreven Xiaomi Mi A3 review. Hieronder lees je de conclusie van de review.

Xiaomi doet met de Mi A3 veel dingen goed. Zo is het design fraai, maken de camera’s opvallend goede foto’s en is de accuduur dik in orde. Maar het is vooral de software die de smartphone zo fijn in gebruik maakt. Android One is simpel en snel en de garantie op veel en snel updates is enorm fijn.

De Mi A3 is echter geen perfecte smartphone, verre van zelfs. Het is jammer dat de prestaties niet echt vooruit zijn gegaan, Xiaomi nog steeds geen snellader meelevert en nfc opnieuw ontbreekt. Maar het is vooral het scherm dat erg tegenvalt, omdat de resolutie te laag is. Veel concurrenten hebben een scherper scherm en als je dat heel belangrijk vindt, dan kun je de Mi A3 beter links laten liggen.

Het laatste nieuws over Xiaomi

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.