Video: Glazen Xperia XZ Premium blijkt verrassend stevig

Thomas Haenen
11 juli 2017, 10:55
2 min leestijd

De Sony Xperia XZ Premium heeft een volledig glazen achterkant en oogt dus fragiel. Toch komt het toestel heel behoorlijk uit een stevigheidstest, zo toont deze video.

Lees verder na de advertentie.

Xperia XZ Premium stevigheid getest

‘Premium’ zit in de naam van Sony’s vlaggenschip, dus het is geen verrassing dat het toestel een luxe behuizing heeft. De behuizing is een combinatie van glas en metaal en de achterkant bestaat zelfs vrijwel volledig uit glas. Dat maakt het toestel stijlvol en de achterkant haast spiegelend, maar ook (in theorie) zeer kwetsbaar.

Je zou immers verwachten dat een glazen design binnen korte tijd onder de krassen, barsten en andere beschadigingen zit. Dat valt in de praktijk behoorlijk mee, zo blijkt uit bovenstaande video van JerryRigEverything. De YouTuber onderwerpt de XZ Premium aan een flinke stevigheidstest en de smartphone komt er vrijwel onbeschadigd uit.

xperia xz premium stevigheid

Het scherm, dat wordt bescherm door een laagje Gorilla Glass, heeft bijvoorbeeld geen moeite met de meeste mesjes. Ook de achterkant oogt krasbestendig. Zelfs een vuurtest, waarbij een open vlam tien seconden tegen het beeld wordt gehouden, zorgt voor weinig problemen. Het beeld is even verdraaid, maar na een aantal seconden is het alsof er niets is gebeurd.

Tot slot wordt de Xperia XZ Premium aan een buigtest onderworpen. Eerdere Sony-smartphones hadden daar nog wel eens problemen mee. Zo had het scherm van de Xperia Z5 Premium de neiging los te springen bij flinke druk, en ook de plastic randen gingen al gauw kraken. De XZ Premium heeft er echter minder moeite mee.

Hdr en superslowmotion

De Sony Xperia XZ Premium is de eerste smartphone met een hdr-scherm met 4K-resolutie. Dat betekent dat je video’s met een uitstekend contrast op een torenhoge resolutie krijgt. Achterop zit een 19 megapixel-camera die in superslowmotion kan schieten. Je kunt filmen op 960 frames per seconde, waarmee je de kleinste details vastlegt.

Lees het laatste nieuws over Sony

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu