De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Video: Zo onverwoestbaar is de Samsung Galaxy S8

Thomas Haenen
20 april 2017, 12:02
2 min leestijd

Voor een toestel dat voornamelijk uit glas bestaat, is de Samsung Galaxy S8 aardig indrukwekkend. Dat blijkt uit een video waarin de smartphone flink wordt gemarteld.

Lees verder na de advertentie.

YouTuber test stevigheid Galaxy S8

Samsung heeft er alles aan gedaan om de Galaxy S8 stevig te maken, zo blijkt uit bovenstaande YouTube-video. Daarin wordt het toestel onderworpen aan een aantal intense tests. Wat de YouTuber echter ook doet, verder dan een aantal krasjes komt hij eigenlijk niet. De Galaxy S8 Plus, die over hetzelfde design beschikt, is vermoedelijk net zo stevig.

Zo probeert JerryRigEverything allereerst het scherm te bewerken met verschillende schroevendraaiers. Pas bij de scherpere varianten verschijnen er krasjes op het beeld. Ook een stanleymesje op de achterkant heeft weinig effect. Zelfs met aardig wat druk wordt de cameralens niet beschadigd. Ook een aansteker haalt weinig uit. De vingerafdrukscanner achterop oogt wat kwetsbaarder, maar die werkt na enkele krassen nog volledig naar behoren.

stevigheid Galaxy S8

Misschien nog wel het meest fragiel is de zijkant. Door met zijn mesje stevig te hakken op de rand verschijnen er flinke krassen op. Het is echter onwaarschijnlijk dat je die schade ook met gewoon gebruik bereikt. De Galaxy S8 heeft een niet-verwijderbare achterkant. Door secuur met het stanleymes rond de rand te snijden, is deze echter toch los te krijgen. Zelf proberen is niet aan te raden: niet alleen is het gevaarlijk, je verliest er vanzelfsprekend je garantie mee.

Zo maakt Samsung de Galaxy S8 stevig

De Samsung Galaxy S8 is IP68-gecertificeerd, wat betekent dat hij stof- en waterdicht is. Je kunt de S8 probleemloos een half uur gebruiken in zoet water van maximaal anderhalve meter diep. Zowel aan de voorkant als achterkant is Gorilla Glass 5 te vinden. Dat glas is niet alleen zeer krasbestendig, zoals bovenstaande video laat zien, maar zou zelfs een val van anderhalve meter zonder barsten moeten overleven.

Een droptest van de Galaxy S8 is in bovenstaande video helaas niet te zien. Wel doet de YouTuber aan het einde zijn uiterste best om de smartphone te buigen, wat met geen mogelijkheid lukt. Met de Galaxy S8 ben je dus in ieder geval verzekerd van aardig wat stevigheid.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu