Vivo Y20s

1/4

Pluspunten

  • Groot scherm
  • Grote accu
  • Veel opslagruimte

Minpunten

  • Vrij trage hardware
  • Onduidelijk updatebeleid

De Vivo Y20s is een goedkope smartphone met een groot scherm en een flinke accu. Op deze pagina lees je alles over het toestel.

Lees verder na de advertentie.

Vivo Y20s: dit moet je weten

Vivo Y20s

Het Chinese Vivo is sinds kort actief in Nederland. Het bedrijf verkoopt high-end smartphones als de X80 Pro, maar ook veel goedkopere toestellen als deze Y20s. Hij draait op een bescheiden Snapdragon 460-chip. Die is prima geschikt om mee te bellen, appen en liken, maar niet voor het spelen van zware games. Ook heb je geen toegang tot het 5G-netwerk. Een heel groot probleem vinden we dat in deze prijsklasse overigens niet. Vivo stopt daar 4GB RAM en 128GB opslagruimte bij, die je kunt uitbreiden met een micro-sd-kaartje.

Het scherm van de Y20s is met 6,51 inch lekker groot, maar het gaat wel om een lcd-display met een vrije lage resolutie van 1600 bij 720 pixels. Dat toont minder mooie kleuren dan het oled-paneel van de iets duurdere Vivo V21. Ook ligt het contrast lager en zijn de zwartwaardes minder goed. Bovendien gaat het om een 60Hz-scherm. Veel smartphones hebben tegenwoordig een 90 of 120Hz-display, dat er een stuk soepeler uitziet.

Vier camera’s, krappe accu

Goedkope smartphones bezuinigen vaak op de camera’s en de Vivo Y20s is geen uitzondering. Achterop tref je drie lenzen aan, maar waarschijnlijk gebruik je alleen de 13 megapixel-hoofdcamera. De 2 megapixel-macrocamera heeft een te lage resolutie om mooie foto’s van bloemen of planten te kunnen schieten. De dieptesensor, die mooie portretten mogelijk moet maken, is zelfs nutteloos. Dat lukt ook prima zonder.

De accu is met 5000 mAh wel lekker groot, waardoor je het einde van de dag waarschijnlijk gemakkelijk haalt. Opladen gaat met 18 Watt. Dat is niet heel snel, maar in deze prijsklasse voldoende. Draadloos opladen is niet mogelijk.

Software en prijzen

De Vivo Y20s draaide uit de doos op Android 10, maar heeft inmiddels een update naar Android 11 gekregen. Daar lijkt het helaas bij te blijven: Vivo heeft geen plannen om Android 12 naar het toestel te brengen. Ook is onduidelijk hoelang je nog beveiligingsupdates krijgt voor de Y20s.

Je betaalt zo’n 170 euro voor het toestel. Daarvoor krijg je 4GB RAM en 128GB opslagruimte. Je kiest uit de kleuren zwart, blauw en wit.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Vivo Y20s

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu